sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4771
  • Euro 34.7592
  • GR ALTIN 2439.8
  • ÇEYREK 4013.8

  • 26 Şubat 2019, Salı 0:30
Selahattin BÖLÜKBAŞI

Selahattin BÖLÜKBAŞI

Cumhur ittifakının eli daha güçlü

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kendisinden beklenen hamleyi yaparak TBMM Başkanlığı görevinden istifa edip resmen İstanbul’un Cumhur İttifakı adayı oldu. 


Belediyelerdeki başarısıyla halkın gönlüne giren ve ardından bu başarısını iktidara da taşıyan Ak Parti yetkilileri yine yerel seçimlere oldukça önem verdiğini belirten bir listeyle seçimlere giriyor. Hedef gönüllere girip belediyeleri kazanmak.


CHP’de ise durum farklı. Liderleri başta olmak üzere herkesin derdi makam ve koltuk. Hedeflerinin birincisi “koltuğumu nasıl korurum,” ikincisi de “koltuğa nasıl aday olurum telaşı.” Kılıçdaroğlu başta İstanbul adayı olmak üzere önemli bir isme görev verip yeni bir rakip çıkartmak istemedi. Çünkü CHP’de işler böyle dönüyor. Kılıçdaroğlu kendisi de İstanbul Büyükşehir’e aday olup daha sonra parti liderliğine geçmişti. Muharrem İnce de Cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra delegelerin ciddi bir çoğunluğunu yanına alıp az daha Kılıçdaroğlu’nu koltuğundan indiriyordu. Bu kez aynı hatayı tekrarlamayan Kılıçdaroğlu, ilçe belediye başkanlığında bile başarılı sayılamayacak bir ismi büyükşehire aday gösterdi. 


Yerel seçim süreci, İlçe belediyelerde daha hararetli geçiyor. Millet ittifakı adaylarının açıklanmasından sonra aday olamayan mevcut başkanlar soluğu DSP’de aldı. DSP’nin de potaya girmesiyle Millet ittifakının alması muhtemel yerlerde; oylarında yaşayacağı düşüş tabii ki Cumhur ittifakına yarayacaktır.


Bayrampaşa’da Ak Parti Bayrampaşa teşkilatını kuran, ilk ilçe başkanı olan, siyasette ve belediyecilikte oldukça tecrübeli bir isim haline gelen Atila Aydıner’in karşısında; Millet ittifakı emekli bir albay olan Remzi Albayrak’ı aday gösterdi. Meclis üyelerinde de ağırlık Cumhur ittifakından yana. Can Gökhan Balekoğlu, Abdülnaser Şimşek, Ahmet Tüfekçi gibi belediyecilikte başkanlık yapabilecek seviyede olan isimlerin var oluşu Cumhur ittifakının elini güçlendiriyor.


  Allah’a emanet olun.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık