sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4504
  • Euro 34.829
  • GR ALTIN 2438.6
  • ÇEYREK 4015.1

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

2024 yerel seçim sonuçları açıklandığında, hemşehri oylarıyla birlikte Ak Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Av. İlknur Kovaç Bayraktar’la farka gidecek. Heyecan bundan sonraki seçimlerde yaşanacak.

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!
  • 26 Mart 2024, Salı 15:25

2024 yerel seçim sonuçları açıklandığında, hemşehri oylarıyla birlikte Ak Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Av. İlknur Kovaç Bayraktar’la farka gidecek. Heyecan bundan sonraki seçimlerde yaşanacak.

Bayrampaşa’da 2024 yerel seçimleri öncesi şaşırtan değişiklikler oldu. İlk sürpriz CHP’den gelmişti. Son 4 yerel seçimde Boşnak asıllı başkan adaylarını tercih eden CHP, bu kez Karabük asıllı bir adaya şans verdi. Ak Parti ise ilk kez bir Rumelili adayla Bayrampaşa’da seçimlere katılma kararı aldı. En büyük sürpriz ise Bayrampaşa’da ilk kez bir bayan başkan adayı tercihi ile yine Ak Parti’den geldi.

Daha önceki yazmış olduğum makale (https://dergipark.org.tr/tr/pub/ibadergi/issue/63066/958180?fbclid=IwAR0zjCti8ULB6mTpcRTFdudpXAw0Jb_4Q-eonfkcgjLntcB85wb7ZE0NuB8) ve yüksek lisans tezimde Bayrampaşa’daki son 4 yerel seçimde hemşehri oylarının seçimlere etkisini incelemiştim. Bayrampaşa’daki bu seçimlerde CHP, seçime girmiş olduğu Boşnak adaylarla oylarını sürekli arttırmış hatta tekrarlanan son İBB seçiminde Bayrampaşa ölçeğinde ilk kez Ak Parti’yi geçmişti. Son seçimde bu başarıyı gösteren Remzi Albayrak ödüllendirilerek, Büyükşehir itfaiye daire başkanlığı görevine getirilmişti. CHP’de, Boşnak adaylarla oyların sürekli artmasına rağmen bu seçimde adayın Karabüklü olması camiada şaşkınlık yaratmasına rağmen küslükler oluşmadı,  Boşnaklara bu kez meclis üyesi adaylıklarında öncelik tanınarak gönülleri alınmaya çalışıldı.

Rumelili bir bayan aday tercihiyle Bayrampaşa’da büyük bir sürprize imza atan Ak Parti, bu kez oylarını daha da yükseltmek amacında olduğunu gösterdi. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayrampaşa adayı Av. İlknur Kovaç Bayraktar’ı açıklarken kendisinden beklentisinin yüksek olduğunu söylemişti. Ak Parti ilçe yönetiminde yıllarca görev yaptıktan sonra Büyükşehir Belediyesi’nde bu dönem meclis üyeliği yapmakta olan Bayraktar'ın, 7’den 70’e herkesin gönlünde taht kurarak tüm Bayrampaşalıların hizmetkarı olmak istediği daha şimdiden halkla kurduğu diyaloglarda görülebiliyor.

Ak Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Av. İlknur Kovaç Bayraktar'ın en büyük şansı, ilçe başkanı Ersin Saçlı ve SKM Başkanı Recep Asılsoy gibi gençlik kollarından gelen, ilçe dinamiklerini çok iyi bilen başkanlarla Bayrampaşa'yı harmanlıyor olmasıdır. Aynı zamanda mevcut belediye başkanı Atila Aydıner'in de tecrübelerinden yararlanan başkan adayı Bayraktar'ın en büyük destekçisi, hiçbir menfaat beklemeden yalnızca dava uğruna çalışmakta olan Ak Parti teşkilatıdır. Kadın kolları başta olmak üzere, gençlik kolları, ykm ve Bayrampaşa'nın 11 mahalle teşkilatı bir an bile İlknur Başkanı yalnız bırakmıyor.

2024 yerel seçim çalışmalarında Ak Parti’nin bir diğer olumlu hamlesi İBB başkan adayının sahalara erken inmesi oldu. Bakanlık dönemindeki çalışmalarıyla halkın sevgilisi haline gelmiş olan Murat Kurum'un, her gün ilçe ilçe dolaşarak vatandaşın isteklerini dinlemesi şüphesiz ona oy olarak dönüş yapacaktır.  İBB Başkan adayı Murat Kurum'un, Bayrampaşa’ya da sık sık gelerek İlknur Başkanla birlikte sokak sokak gezmesi, STK’ları ziyaret etmesi bu seçimlerde Ak Parti adına yapılan bir diğer yenilikçi çalışmaydı. Özellikle Rumeli dernekleri ve Boşnak derneğini ziyaret etmesi ve onlarla kurduğu iletişim sonucu Rumeliler, Ak Parti'ye bir adım daha yaklaşmış oldu.

2024 yerel seçim sonuçları açıklandığında hemşehri oylarıyla birlikte Ak Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Av. İlknur Kovaç Bayraktar’la farka gidecek. Heyecan bundan sonraki seçimlerde yaşanacaktır.

Rumelili derneklerin toplanarak belediye başkan adaylarının Rumelilerden seçilmesi konusunda partilere gönderdikleri mesaj sonrası, özellikle Bayrampaşa ilçesinde Makedonyalı Av. İlknur Kovaç Bayraktar’ı seçen Ak Parti’ye camia olarak teşekkür ediyoruz.

Selahattin BÖLÜKBAŞI

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık