sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4812
  • Euro 34.8502
  • GR ALTIN 2439.0
  • ÇEYREK 4018.8

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Rumeli camiasını temsil eden 57 Dernek, Vakıf ve Federasyonun katılımıyla 11 Aralık 2023'te Türkiye Bosna Sancak Derneği'nde gerçekleşen "Rumeli Kanaat Önderleri" toplantısında 31 Mart 2024'deki yerel seçimler için önerilecek liyakat sahibi adayların siyasi partiler tarafından dikkate alınması amacıyla girişimlerde bulunulmuştu...

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!
  • 30 Mart 2024, Cumartesi 0:30

Rumeli camiasını temsil eden 57 Dernek, Vakıf ve Federasyonun katılımıyla 11 Aralık 2023'te Türkiye Bosna Sancak Derneği'nde gerçekleşen "Rumeli Kanaat Önderleri" toplantısında 31 Mart 2024'deki yerel seçimler için önerilecek liyakat sahibi adayların siyasi partiler tarafından dikkate alınması amacıyla girişimlerde bulunulmuştu. Bayrampaşa ölçeğinde seçimi kazanabilecek güçte olan iki partiden birisi başkan adayını Rumelilerden seçti. Diğer parti ise Rumeliler'e yalnızca meclis üyesi listesinde yer verdi.

Rumeli Kanaat Önderleri toplantısına katılan değerli başkan ve yöneticiler, isteklerini dikkate alan partinin adayını desteklemek için ne yaptı, yapıyor ya da yapacak?   https://www.facebook.com/rumeliturkleribayrampasa Rumeli Türkleri Bayrampaşa Şubesi sosyal medya hesabından parti ayırımı yapmaksızın camiadan tercih edilen her meclis üyesini tanıtan bir fotoğraf ve onu tanıtıcı bilgi sunuyor. Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu ve Boşnak camiasını temsil eden Türkiye Bosna Sancak Derneği sosyal medya hesaplarından yalnızca derneklerine gelen ziyaretçilerin paylaşımlarını yapmış durumda. https://www.facebook.com/PirlepelilerDer Pirlepeliler Derneği parti ayırımı yapmadan üyelerinden muhtar adaylarını dahi tanıtarak paylaşımlarını yapıyor.

11 Aralık Kanaat Önderleri toplantısı sonrası Türkiye Bosna Sancak Derneği tarafından aşağıdaki açıklama yapılmıştır:

"Rumeli Kanaat Önderleri toplantısı, Rumeli camiasını temsil eden 57 Dernek, Vakıf ve Federasyonun katılımıyla 11 Aralık 2023 tarihinde derneğimiz Ljiljan Salonunda gerçekleşti. Toplantıda 31 Mart 2024'deki yerel seçimler için önerilecek liyakat sahibi adayların siyasi partiler tarafından dikkate alınması amacıyla gerekli girişimlerin yapılması konusunda karar alındı."

57 Dernek, Vakıf ve Federasyonun başkan veya yöneticileri toplanarak siyasi partilerden liyakat sahibi Rumelilerin dikkate alınmasını istemiş, daha sonra partiler ama az ama çok listelerinde Rumelilere yer vermiş. Peki sonrası? Bu 57 dernek, vakıf ve federasyon kendilerine teveccüh gösteren partiler için bir teşekkür yazısı paylaşmış mı? ya da biz neden az tercih edildik diye bir eleştiri? o da yok. Sahi bu toplantı neden yapılmıştı? Evet, Türkiye Bosna Sancak dernek başkanı Prof. Dr. Sedat Ziyade, Ak Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Av. İlknur Kovaç Bayraktar'ın derneği ziyareti sırasında, Rumelili adayı seçen Ak Parti yetkililerine teşekkür etmişti. Bu teşekkür tabii ki çok kıymetli ancak yeterli midir? Rumeli Kanaat Önderleri toplantısı sonrası yapılan paylaşım gibi bir teşekkür paylaşımı neden adaylar açıklandıktan sonra teveccüh gösteren partiler için yapılmadı?

Seçime daha bir günümüz var. İnanıyorum ki bu yazıyı okuyan hiçbir dernek herhangi bir paylaşımda bulunmayacak. Ancak ben de Boşnak asıllı birisi olduğum için camiamda gördüğüm bu eksikliği dile getirmek istedim. Gönül isterdi ki en azından Rumeli Türkleri Bayrampaşa Şubesi sosyal medya hesabından parti ayırımı yapmaksızın camiadan tercih edilen her meclis üyesini tanıtan bir fotoğraf ve onu tanıtıcı bilgi sunduğu gibi başta Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu ve Türkiye Bosna Sancak Derneği olmak üzere tüm Rumelili dernekler, sosyal medya hesaplarından gerek meclis üyesi adaylarını gerekse başkan adayını tanıtan bir kısa yazı ve fotoğraflar paylaşsa... 

Unutmayalım ki seçimler yine gelecek. Milletvekili seçimi yine olacak, yerel seçimler beş yıl sonra yine yapılacak. Adaylarımıza sahip çıkmazsak beş yıl sonra yine kanaat önderlerimiz toplanıp hangi istekte bulunabilecek. Bizler birlik olup adaylarımızı tanıtırsak, adaylarımızın yanında olursak ancak yine tercih edilebiliriz. 

Seçimlerin kazasız belasız tamamlanmasını diliyorum. Bugün seçim öncesi son gün. Ben Rumelili ve Bayrampaşa’da doğmuş büyümüş bir birey olarak adayımı desteklemek için bugün saat: 13:00'da Bayrampaşa Kocatepe Mahallesi'nde yapılacak büyük sevgi yürüyüşüne katılacağım. Tüm Bayrampaşalıları özellikle Rumelili hemşehrilerimi adaylarının yanında olmaya davet ediyorum.   

Selahattin BÖLÜKBAŞI

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Etiketler: RUMELİLER

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık