sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4504
  • Euro 34.829
  • GR ALTIN 2438.6
  • ÇEYREK 4015.1

  • 28 Ekim 2018, Pazar 21:16
Selahattin BÖLÜKBAŞI

Selahattin BÖLÜKBAŞI

Aday Adayları Belirlenmeye Başladı

Bugün Bosna’daki camiilerde ezan sesi duyuluyorsa bunun müsebbiplerinin başında Aliya İzetbegoviç ve onun yolunda giden silah arkadaşları gelir.
 Onlar Balkanlar’ın göbeğinde Osmanlı mirası Boşnaklar’ın bir ülkesi olsun diye savaştılar, gazi oldular ve gerektiğinde de şehit oldular. Gayeleri tekti. Fatih Sultan Mehmed’in Bosna’ya getirdiği İslam Sancağı’nın Balkanlar’da dalgalanması. Zor ve karmaşık da olsa bir ülkeye, bir vatana sahip olundu. 
Boşnak Lider, Bilge Kral Aliya İzetbegoviç ölüm döşeğinde kendisini ziyarete gelen o dönemin Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a Bosna’yı emanet etti.


Bosna Savaşı sırsında gerek münferit ve gerekse ülke olarak Bosna’nın yanında durmaya çalışan Türkiye o dönemde güçlü olmadığı için Bosna’ya fazla bir yardımda bulunamamış, asrın en büyük soykırımlarının yapılmasına tepkisini yeterince gösterememişti. Özellikle Srebrenica’da yapılan ve 8372 Boşnak kardeşimizin canice katletildiği ve her türlü zülme maruz bırakıldığı katliama tüm dünya seyirci kalmıştı. Türkiye’nin güçlenmesi demek Balkanlar’daki soydaşlarımızın güçlenmesi anlamına geldiğini yaşadığımız tarih bize ispatlıyor. Ülkemiz gerek Tika aracılığı ile gerekse uluslararası yapılan anlaşmalarla kendisine emanet edilen Bosna’ya her türlü destek vermeyi sürdürüyor. 


Bayrampaşa Belediyesi’nin  “Kardeşlik sınır tanımaz” sloganı ile Balkanlar’da gerçekleştirdiği Ramazan programları oralardaki hemşehrilerimizin kendilerini yalnız hissetmemesini sağladı. Diğer bazı belediyeler de son yıllarda Bayrampaşa Belediyesi’ni örnek alıp Balkanlar’da çeşitli etkinlikler düzenlemeye başlayadı. 15. Ölüm yıldönümde merhum Aliya İzetbeoviç başta olmak üzere gerek Bosna’da ve gerekse ülkemizde şehit olan vatan evlatlarımızı minnetle anıyor onlara Allah’tan rahmet diliyoruz.


Haftalık gündemden Mckinsey olayı, Başkan Erdoğan’ın talimatı ile düştü. Suudi gazeteci ve İş Bankası hisseleri, papaz veya ajan kimliği henüz tam bir resmiyet kazanmamış Brunson en çok konuşulan konular oldu. 


Başkan Erdoğan McKinsey’i pasifize ederek tam bir halk kahramanı olduğunu gösterdi. Halka rağmen bir işlemde bulunmaması ona puan kazandırdı. 
Atatürk’ün CHP’ye emanet ettiği İş Bankası hisseleri geçmiş dönemlerde CHP’den bir kaç kez alınıp daha sonra tekrar iade edilmişti. Tek partili rejimin hakim olduğu, CHP il başkanlarının aynı zamanda o illerin valileri de olduğu dönemlerde Atatürk’ün hisselerini devleti yöneten tek partiye  emanet etmesi kadar doğal bir durum olamaz. Ancak bu durum zaman içerisinde değişti. CHP çok partili rejime geçildikten sonra tek başına hiçbir zaman iktidar olamadı ve hep muhalefette kaldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ülkeyi 16 yıldır yöneten bir lider olarak Atatürk’ün hisselerini hazineye devretmek istemesi oldukça doğru düşünülmüş bir karar. Egemenlik kayıtsız şartsız  ulusundur diyen bir liderin mirası da bir partinin değil ulusun olmalıdır.


Brunson’ın gerçekleştirilen son mahkemede aldığı ceza, yattığı süre ile örtüşünce o kriz de sona erdi. Dolardaki düşüşün piyasalara olumlu yansıması ekonominin canlanmasına sebep oldu.


Son olarak yerel seçim, ittifaklar ve adaylar hakkında bir kaç söz edelim. Son yapılan genel seçimlerdeki ittifaklar biraz karmaşalı gibi görünse de yine aynen devam edeceğe benziyor. Son söz parti liderlerinin olacak. 


Ak Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Ersin Saçlı yerel basın toplantısında “genel merkezden yeni bir aday ismi gelmedikçe bizim başkanımız da adayımız da Atila Aydıner’dir”demişti. CHP’de aday adaylığı süreci başladı. İlçe başkanlığı için yarışan isimler, şimdi de belediye başkan aday adaylığı için başvuru yaptı.
 Yerel seçimler daha hararetli geçer. Zira Başkanın yanı sıra ilçe ve büyükşehir belediye meclis üyeleri de seçileceği için saha daha kalabalık olur. Tarafların birbirlerine  saygı göstermeleri tansiyonun yükselmesini engeller.

Allah’a emanet olun.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık