sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.455
  • Euro 34.829
  • GR ALTIN 2438.6
  • ÇEYREK 4015.1

  • 17 Aralık 2018, Pazartesi 6:16
Selahattin Bölükbaşı

Selahattin Bölükbaşı

Bayrampaşa’daki “birlik ve beraberlik” hiç bitmeyecek

Yerel seçim polemikleri daha belediye başkan adayları belirlenmeden başladı bile.

Ak Parti Bayrampaşa’nın muhtemel adaylarından biri olan mevcut Belediye Başkanını yalnızmış gibi göstermeye çalışan bir yazı üzerine; Başkanı ve teşkilatla olan bağlarını iyi bilen birisi olarak bu konuyu anlatmaya çalışacağım.

O Bayrampaşa’daki ilk Ak Parti Teşkilatını kurdu 


Sahada hiçbir Ak Partili yokken dükkan dükkan, ev ev dolaşıp yönetim kurulu oluşturabilmek için çabaladı. İktidar partisine herkes katılmak ister ancak o dönemde daha yeni kurulan bir partiye ilçe yönetim kurulu oluşturmak, gençlik ve kadın kollarını kurmak hiç de  kolay bir iş değildi. 


 Kurucu başkan olarak 6 yıl teşkilatın başında bizzat görev yaptı. Ardından meclis üyeliği ve o dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Bürge’nin milletvekili adayı olmak için istifası sonrası, başlayan başkanlık süreci. 


Bayrampaşa’daki Ak Parti teşkilatını kuran ve yıllarca o teşkilatın başında görev yaptıktan sonra belediye başkanlığına önce atanan sonraki dönem bizzat seçilen bir başkan olarak hizmet veren ve 7’den 70’e herkesin beğeni ve sempatisini kazanan bir başkan için “teşkilatla arası kopuk” demek ona ve teşkilata atılacak en büyük iftiradır.


Önceki dönem ilçe başkanı Kemal Oğuz Kıdil da mevcut başkan Ersin Saçlı da Atila Başkanın ilçe başkanlığı yaptığı dönemlerde onun yönetiminde yer almış kişilerdir. Tamamen ağabey - kardeş ilişkisi içerisinde çalıştılar ve halen çalışmaktalar. Ersin Başkan gençlik kolları başkanlığı yaptığı dönemde Atila Başkan ilçe Başkanıydı. Aralarındaki uyum kıskanılacak derecede yüksek iken bunu tam tersi imiş gibi göstermeye çalışmak abesle iştigaldir.


Ayrıca Teşkilat, belediyenin her faaliyetine katılacak diye bir kural yoktur. Belediye etkinlikleri sadece Ak Partililer için değil; tüm Bayrampaşalılar içindir. Bunları bir gazeteci olarak herkesten daha iyi bilmeniz gerekir.  Böyle önemli bir konuda teşkilatı töhmet altında bırakmadan önce ilçe başkanı veya belediye başkanı ile görüşüp bu konuda onların görüşlerini almanız gerekirdi. 


Ak Parti Teşkilatının birlik ve beraberliğini merak ediyorsanız belediye başkan adayının resmi olarak açıklanmasını bekleyin ve ondan sonraki faaliyetleri takip edip yazılarınıza ona göre yön vermeniz etik olarak daha uygun olacaktır.
Allah’a emanet olun..


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık