sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4414
  • Euro 34.8664
  • GR ALTIN 2419.5
  • ÇEYREK 3982.7

  • 19 Kasım 2018, Pazartesi 0:09
Selahattin Bölükbaşı

Selahattin Bölükbaşı

BAŞKAN ADAY ADAYLARI BELLİ OLDU

Ak  Parti'de belediye başkan aday adaylığı süreci tamamlandı. Meclis üyeliği aday adaylığı için 3 Aralık'a kadar başvuru yapılabilinecek.


Öncelik ile aday adaylığı başvurusu yapan herkese "hayırlı olsun" dileklerimizi iletiyor ve Bayrampaşa'mız için en hayırlı olacak adayın seçilmesini temenni ediyoruz.


Yerel Seçimler her zaman tansiyonun yüksek olduğu, nabızların daha sık atıldığı dönemlerdir. Önce parti içi adaylık süreci daha sonra da diğer partilerin adayları ile girilen seçim yarışı. 


Ak Parti oldukça mantıklı hareket ederek aday adaylığı başvuru sürecini kısa tuttu. Adaylarını da kısa sürede açıklarsa parti içi çekişmenin önüne tamamen geçilmiş olur. Önceki dönemlerden hatırlarımızda kalan sosyal medyadaki sahte hesaplar ve isimsiz köşe yazarlarının saldırgan  yorumlarına da imkan verilmemiş olur.


Muhalefette özellikle CHP'de durum çok farklı. Koltuk sevdası ile parti liderlerine etmedik söz bırakmadılar.  Ak Parti hatta MHP teşkilatları liderlerinin etrafında kenetlenerek önce ideoloji sonra makam düşüncesi ile hareket etmekteler. 


İktidar ve muhalefet partilerinin aday adaylarının isimlerini dahi yazmayarak hepsine karşı aynı mesafede olduğumuzu göstermek istiyoruz. Çünkü aday adaylarının bir kaçı hariç çoğu yakınen tanıdığımız kişiler. Kimisi ile omuz omuza parti çalışmalarında bulunduk. Kimisi ile aynı komisyonda teşkilat görevi yaptık. Aday adaylarının her biri ayrı bir değer, çok olmaları partinin gücünü gösterir. Aynı durum muhalefet partileri için de geçerli. 


Muhalefet partilerinde ittifak görüşmeleri gayri resmi olarak ciddi bir şekilde işleniyor. Kemal Kılıçdaroğlu; Meral Akşener ve Ahmet Türk ile birer görüşme yaptı. "Genel bir görüş alışverişi" yapıldı denilen görüşmeler hakkında net açıklamalar yapılmadı.


Ak Parti ile MHP arasında ittifak görüşmeleri durmuş durumda. Ancak benim şahsi kanaatim Cumhur İttifakı'nın yerelde de kurulacağı yönünde. Bu tamamen kişisel düşüncem. Böyle bir ittifak resmiyet kazanmasa da bu iki partinin tabanları gereken yerlerde birbirlerine destek verecektir diye düşünüyorum. 


Özellikle yerel seçimlerde partiler kadar adayların da güçlü isimlerden oluşması önemli. Bu yüzden parti yetkilileri adayları belirlerken oldukça ince eleyip sık dokuyacaklar.
 

Allah'a emanet olun...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık