sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4414
  • Euro 34.8664
  • GR ALTIN 2419.5
  • ÇEYREK 3982.7

  • 31 Aralık 2018, Pazartesi 4:28
Selahattin Bölükbaşı

Selahattin Bölükbaşı

Yine Yeniden Başkan Adayı ‘ATİLA AYDINER’

1994 Yılındaki yerel seçimleri kazanarak tam 17 yıl Bayrampaşa Belediye Başkanlığı görevini başarılı bir şekilde yaptıktan sonra 2011 yılında istifa ederek milletvekili seçilen Hüseyin Bürge’nin yerine Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde yapılan seçim sonrası Başkan olan Atila Aydıner; yaptığı başarılı çalışmalarla dikkat çekince bir sonraki dönem (2014) için yerel seçimlerde Ak Parti’nin Bayrampaşa Belediye Başkan adayı oldu.


Ak Parti Bayrampaşa Teşkilatı 2014 yılında Atila Aydıner’in belediye başkan adayı olduğu seçimde yüzde 50,39 oy almıştı. CHP’ye de 11 puan fark atmıştı. MHP o seçimde Bayrampaşa’da 4,26 oy almıştı. Toplamı yaklaşık yüzde 55’e tekabül ediyor. Millet ittifakının oy toplamı ise CHP 39,43 + SP 2,64 + (HDP 1,75) = yüzde 43,81 buluyor.


2014’teki yerel seçimlerde Atila Başkanın adaylığı döneminde ilçe başkanlığı görevini Başkan Cemil Yıldız icra ediyordu. 7 Yıl civarı ilçe başkanlığı görevini üstün bir başarıyla gerçekleştiren Cemil Başkan,  Belediye Başkan Adayı Atila Aydıner ve teşkilat ile birlikte yaptıkları çalışmalar sonucu en yakın rakibi CHP’ye yüzde 11 gibi açık ara bir fark atarak seçimi rahat bir şekilde kazanmıştı.


2019’da yapılacak yerel seçimler öncesi Ak Parti Bayrampaşa’nın Belediye Başkan Adayı yine Atila Aydıner oldu. İlçe Başkanlığında değişimler yaşandı. O dönemdeki Başkan Cemil Yıldız’ın milletvekili adayı olmak için görevi bırakmasından sonra; önce Kemal Kıdil ve ardından da Ersin Saçlı ilçe başkanı oldu. 


Ak Parti Bayrampaşa Gençlik Kolları Başkanlığı’ndan gelen ve uzun yıllar teşkilatta görev yapan Ersin Başkan, 2018 yılında Ak Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı olarak girdiği genel seçimlerde kendi kurduğu yönetimi ile birlikte oldukça başarılı oldu. Cumhur İttifakı olarak milletvekili seçiminden yüzde 57, Başkanlık seçimden de yüzde 55,7  oy olarak bir nevi kendisini de kanıtlamış oldu. 


Bu demek oluyor ki; Ak Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Atila Aydıner, yine başarılı bir ilçe başkanı olan Ersin Saçlı ve yönetimi ile birlikte yol alacak. İşinin zor olduğunu söyleyemeyiz. Büyük olasılıkla en az yüzde 10’luk bir farkla Cumhur ittifakı Bayrampaşa’da bu seçimden de başarıyla ayrılacaktır diye öngörüyürum.


Millet ittifakı Bayrampaşa adayını henüz açıklamadı ama her yerel seçimde CHP’nin yaptığı gibi ittifaktan da beklenen hamle, hemşehri oylarını toplayabilmek için Rumelili bir adayı görevlendirmek olacaktır. Hemşehri oyları ile belki parti oyunun 3-5 puan ötesine geçebilirler ama yine de makasın daralacağını düşünmüyorum.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına getirilen TBMM Başkanı Sn. Binali Yıldırım’a yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum. 
Allah’a emanet olun...
 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık