sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5688
  • Euro 34.952
  • GR ALTIN 2443.5
  • ÇEYREK 4023.3

Yunanistan Başbakanı Çipras: Türkiye karar vermeli

Yunanistan Başbakanı Çipras, Türkiye, etkili ve kritik bir güç. Yunanistan, (Doğu Akdeniz) bölgede diğer ülkelerle birlikte bir enerji haritası yaratmak için şartları oluşturdu. Türkiye karar vermeli. dedi.

Yunanistan Başbakanı Çipras: Türkiye karar vermeli
  • 09 Kasım 2018, Cuma 1:30

ATİNA (AA) Yunanistanda yayın yapan Alfa televizyonuna ülkesinin dış politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye ile ilişkilere dair soruları yanıtladı.

Yunanistanın karasularını kademeli olarak 6 milden 12 mile çıkarma planını Ege Denizinde uygulaması halinde Türkiyenin casus belli kararını uygulaması ihtimalini değerlendiren Çipras, Bu yeni bir mesele değil. Haklarımızı kullanacağız. ifadesini kullandı.

Çipras, meselenin dağınık bir şekilde gündeme geldiğini ve diğer siyasi partilerin de konuya ilişkin bilgilendirilmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Başbakan Çipras, Cumhurbaşkanı kararnameleriyle değil, meclis yoluyla (karasularını) genişleteceğiz. Strateji değil sadece taktiği değiştirmeye karar verdim. İyonya Denizinden başlayarak uluslararası hukukun bize imkan tanıdığı ölçüde bu hakkı gerçekleştireceğiz. diye konuştu.

Türkiye ziyareti gerçekleşecek

Çipras, Türkiye ile Doğu Akdenizde yaşanan gerginlik üzerine bir soruya ise şu yanıtı verdi:

Türkiye, etkili ve kritik bir güç. Yunanistan, (Doğu Akdeniz) bölgede diğer ülkelerle birlikte bir enerji haritası yaratmak için şartları oluşturdu. Türkiye bir karar vermeli. Uluslararası hukuka saygı çerçevesinde kaldığı müddetçe biz Türkiyeyi dışlamıyoruz. Bunun yalnızca ikili bir mesele olmadığını anlaması gerekiyor.

Yunanistanın Türkiyeye herhangi bir tehditte bulunmadığını dile getiren Çipras, egemenlik haklarından feragat etmeyeceklerinin altını çizdi.

Öte yandan Çipras, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiyeye davet edildiğini belirterek, tarihin henüz netleşmediğini söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık