sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4504
  • Euro 34.829
  • GR ALTIN 2438.6
  • ÇEYREK 4015.1

BAYRAMPAŞA'DA ROLLER DEĞİŞTİ

AK Parti kurulduğundan beri ilk kez Bayrampaşa'da eski Yugoslavya göçmeni olan birisini (Av. İlknur Kovaç Bayraktar) belediye başkan adayı olarak gösterirken CHP de ilk kez Rumeli asıllı olmayan (Hasan Mutlu) bir aday gösterme kararı aldı.

BAYRAMPAŞA'DA ROLLER DEĞİŞTİ
  • 20 Ocak 2024, Cumartesi 11:42

Bayrampaşa ilçesinde önceki seçimlerin aksine bu sefer ilçedeki hemşehri oylarının talibi Ak Parti oldu. CHP'nin önceki seçimlerde Boşnak adayları tercih ederken partinin oylarının sürekli yükselmiş olmasına dikkat etmeden bu kez Karabüklü Hasan Mutlu'yu tercih etmesinden sonra açıklanan Ak Parti adayının Rumeli kökenli olması Bayrampaşa'da yeni bir seçim atmosferinin yaşanacağını göstermektedir. 

https://dergipark.org.tr/tr/pub/ibadergi/issue/63066/958180?fbclid=IwAR0-YxTPuM9WGDhZ5HlcSh8qZHFH3xUGWBD8bnkDTmSKCggdBRrv07b47b4

(Selahattin Bölükbaşı'nın Dergipark platformunda bulunan IBAD Dergisinde yayınlanmış olan "SOSYAL AĞLAR VE ETNİK KİMLİĞİN YEREL SİYASETTEKİ ETKİSİ: BAYRAMPAŞA ÖRNEĞİ" başlıklı makalesidir.)

2004 yılından beri Bayrampaşa'da yapılmış olan tüm yerel seçimlerin sonuçlarını başkan adaylarının kimler olduğuyla birlikte bulabileceğiniz makale çalışmasında belirtilen hemşehri oylarının etkisi bu kez Ak Parti Bayrampaşa adayının lehine gerçekleşirse; Bayrampaşa'da Ak Parti'nin bu yerel seçimde farklı kazanacağı bir seçim yaşanacaktır.

Ak Parti'nin Bayrampaşa'da artması oldukça olası olan oy miktarının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini de etkileyeceği düşünülmektedir. 2019'daki yerel seçimlerin ilkinde İstanbul'un 14 bin civarı bir oyla kaybedildiği ya da kazanıldığı hesaba katıldığında ilçe adaylarının ne kadar önemli olduğu daha da derinden anlaşılmaktadır. 

Yapılacak olan seçimlerin Türkiye'mize, İstanbul ve Bayrampaşa'mıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Ak Parti Bayrampaşa belediye başkan adayı Av. İlknur Kovaç Bayraktar hakkında belediye sitesinin yaptığı tanıtım açıklaması:

"1979 İstanbul doğumlu olan İlknur KOVAÇ BAYRAKTAR, Makedonya Üsküp şehrinden ana vatana göç eden bir ailenin ferdidir. İlköğrenimini Bayrampaşa Ahmet Haşim İlköğretim Okulu, orta ve lise eğitimini Bayrampaşa Rıfat Canayakın Okulu'nda tamamlamıştır. 

Maltepe Üniversitesi Hukuk Bölümü'nden mezun olduktan sonra, Marmara Üniversitesi'nde Uygulamalı Ticaret Hukuku üzerine yüksek lisans yapmış ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde, Kentsel Dönüşüm ve Gayrimenkul Hukuku Eğitimi almıştır. Meslek hayatına avukat olarak başlayan KOVAÇ BAYRAKTAR, Bayraktar Hukuk Grubu’nun kurucu avukatıdır. İkinci üniversite eğitimine İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde devam etmektedir.

2014 yerel seçimlerinde, Adalet ve Kalkınma Partisi Bayrampaşa İlçe Teşkilatı’nda aktif olarak görev almaya başlayan KOVAÇ BAYRAKTAR, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, İnsan Hakları Birim Başkanlığı görevlerini ifa etmiş ve 2018 yılında Yerel Yönetimler Birim Başkanlığı’na atanmış olup halen bu görevini sürdürmektedir.

2019 yılı Mahalli İdareler Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Büyükşehir ve Bayrampaşa Belediye Meclis üyesi seçilen KOVAÇ BAYRAKTAR, Bayrampaşa Belediye Meclisi Hukuk ve Eğitim Komisyonları Başkanı'dır.

Arnavutça, İngilizce ve Fransızca bilen İlknur KOVAÇ BAYRAKTAR, evli ve iki çocuk sahibidir."

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık