sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.451
  • Euro 34.7779
  • GR ALTIN 2443.6
  • ÇEYREK 4020.4

Prens Muhammed Suudi Arabistanın politikasını baş aşağı etti

Frankfurter Allgemeine Zeitungda yer alan makalede, 2015teki yükselişinden beri Prens Muhammed, Suudi Arabistanın politikasını baş aşağı etti. ifadeleri kullanıldı.

Prens Muhammed Suudi Arabistanın politikasını baş aşağı etti
  • 06 Kasım 2018, Salı 17:30

BERLİN (AA) Almanyada yayımlanan bir gazetede yer alan makalede, Prens Muhammed bin Selmanın, Suudi Arabistanın politikasını baş aşağı ettiği belirtildi.

Frankfurter Allgemeine Zeitungda yer alan Suudi Arabistan üzerindeki gölgeler başlıklı makalede, Kaşıkçı cinayetinin, Prens Muhammed bin Selman yönetimindeki Suudi Arabistanı ağır bir krize sürüklediği ifade edildi.

ABD Kongresinde, en önemli Arap müttefikine karşı yaptırım seslerinin yükseldiği, ünlü iş adamlarının prensten uzaklaştığı ve aralarında Almanya gibi ülkelerin artık Suudi Arabistana silah satmak istemediği vurgulanan makalede, Kaşıkçı cinayetinin, Prens Muhammed üzerinde kaldığına ve onun yönetimde kalmasının artık zor olduğuna dikkat çekildi.

Makalede, Kaşıkçının öldürülmesinden sonra Suudi Arabistanın güvenilir bir müttefik olup olmadığının sorgulandığı belirtilerek Suudi Arabistanın parçalanması ve istikrarsızlığa sürüklenmesi korkusu ağır basıyor. ifadesi kullanıldı.

Prens Muhammedin, Yemende yıkıcı bir savaş yürüttüğü, Katarı baskı altına aldığı, Tahrana savaş tehditleri yönelttiği, Filistinlilerin çıkarlarını dikkate almadığı ve prensleri hapse attırdığı kaydedilen makalede, 2015teki yükselişinden beri Prens Muhammed, Suudi Arabistanın politikasını baş aşağı etti. değerlendirmesinde bulunuldu.

Fevri ve acımasız

Makalede, Muhammed Bin Selmanın Suudi Arabistanın temellerini salladığı vurgulandı.

Hem ülke içinden hem de uluslararası toplumdan Prens Muhammed bin Selmana karşı pozisyon alanların bulunduğu belirtilen makalede, Çok sayıda kişi, Prens Muhammedin ülkeyi yönetebileceği konusunda şüphe ediyor, onu fevri ve acımasız buluyor. ifadeleri kullanıldı.

Makalede, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulazizin, Kaşıkçı cinayeti nedeniyle eleştirilen Muhammed bin Selmanın yerine Londradan sürgünden dönen Ahmed bin Abdülazizi yönetime geçirebileceği ileri sürüldü.

Kaşıkçı cinayetinin ortaya çıkması için kararlı bir duruş sergileyen Türkiyenin güçlendiğine vurgu yapılan makalede, Manevi itibarı azalan veliaht prens yerini koruyacak olsa da kazanan yine Erdoğan olur. Erdoğan kazandı çünkü Washington yeniden Ankaraya doğru adım atıyor. değerlendirmesi yapıldı.

Muhabir: Cüneyt Karadağ


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık