sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.455
  • Euro 34.829
  • GR ALTIN 2438.6
  • ÇEYREK 4015.1

GELECEĞİN YAZILIMCI VE MÜHENDİSLERİ YETİŞİYOR

“Teknoloji Geliştiren Bir Türkiye” hedefiyle hayata geçirilen Bilim Gaziosmanpaşa Atölyelerinde eğitim başladı. Proje kapsamında 6-14 yaş aralığındaki öğrenciler, atölyelerde bilim ve teknoloji alanında uygulamalı eğitim görüyor.

GELECEĞİN YAZILIMCI VE MÜHENDİSLERİ YETİŞİYOR
  • 14 Şubat 2022, Pazartesi 23:44

“Teknoloji Geliştiren Bir Türkiye” hedefiyle hayata geçirilen Bilim Gaziosmanpaşa Atölyelerinde eğitim başladı. Proje kapsamında 6-14 yaş aralığındaki öğrenciler, atölyelerde bilim ve teknoloji alanında uygulamalı eğitim görüyor.

 

Bilgi evlerinde 6 yıldır sürdürdüğü ROBOGOP projesi kapsamında öğrencilere yazılım ve kodlama eğitimleri veren Gaziosmanpaşa Belediyesi, yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Belediye ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle Bilim Gaziosmanpaşa Atölyeleri hizmete sunuldu. Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde oluşturulan atölyelerin ilk eğitim gününde, miniklerin bilime merakı ve ilgisi dikkat çekti.

 

“HERKESİN GELİP, GÖRMESİNİ İSTERİM”

 

Atölyelerde eğitime katılan öğrenci Salih Akdoğan, “Bugün Bilim Gaziosmanpaşa’ya geldik. Burada bir sürü etkinlik yaptık. Hepsi çok güzeldi. Uzay araştırması yaptık, resim yaptık. Herkesin gelip, görmesini isterim. Belediye Başkanına çok teşekkür ederim” dedi.

 

Eğitimlerden duyduğu mutluluğu ifade eden öğrenci Yağmur İnönü, “Bugün Bilim Gaziosmanpaşa’da güneş sistemini öğrendik. Değişik, değişik etkinlikler yaptık. Çok eğlendik. Hep gelmek istiyorum” diye konuştu.

 

70 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLMESİ HEDEFLENİYOR

 

Bilim Atölyeleri bünyesinde; Doğa Bilimleri Atölyesi, Teknoloji Atölyesi, Tasarım Atölyesi, Astronomi, Uzay ve Havacılık Atölyesi ve Matematik Atölyesi ve DENEYAP Atölyesi yer alıyor. 18 kişilik sınıflarda hafta içi okul grupları ile hafta sonu ise bireysel çalışmalar yapılıyor. Eğitimlerin yanında gökyüzü gözlemi, doğa gezileri ve bilim söyleşileri gibi farklı etkinlikler de gerçekleştiriliyor. Program dahilinde öğrenciler, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından servislerle okullarından alınarak, atölyelere getiriliyor. İlçedeki tüm okulların dahil edildiği çalışma kapsamında yılda 70 bin öğrenciye bilim ve teknoloji eğitimi verilmesi hedefleniyor.

 

GELECEĞİN YAZILIMCI VE MÜHENDİSLERİ YETİŞECEK

 

DENEYAP Atölyesi’nde eğitim alacak öğrenciler ise Bilim Atölyeleri’nden farklı olarak, elektronik sınav ve uygulama sınavı olmak üzere iki aşamalı sınavlar ile belirleniyor. 9-14 yaş aralığındaki öğrencilerin katılacağı DENEYAP Atölyesi’nde öğrencilere, 24 ay teorik, 12 ay pratik eğitimler verilecek. Son aşamada ise, TEKNOFEST gibi bilim festivallerine katılacak takımlar oluşturulacak ve bu takımlara yönelik eğitim programları uygulanacak. Gaziosmanpaşa Belediyesi, teknoloji ve bilim alanında gerçekleştirdiği eğitimlerle, Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında geleceğin yazılımcılarını, mühendislerini, teknoloji girişimcilerini yetiştirmeyi hedefliyor.

 

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık