sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4504
  • Euro 34.829
  • GR ALTIN 2438.6
  • ÇEYREK 4015.1

GAZİOSMANPAŞA KADINLARLA DAHA GÜÇLÜ

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı ’’El Sanatları Sergisi’’ düzenlenen törenle açıldı. Çeyiz ürünlerinden yöresel el nakışlarına, dekoratif ev aksesuarlarından çantalara binlerce el emeği göz nuru eser, sergide görücüye çıktı.

GAZİOSMANPAŞA KADINLARLA DAHA GÜÇLÜ
  • 04 Ekim 2023, Çarşamba 18:36

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı ’’El Sanatları Sergisi’’ düzenlenen törenle açıldı. Çeyiz ürünlerinden yöresel el nakışlarına, dekoratif ev aksesuarlarından çantalara binlerce el emeği göz nuru eser, sergide görücüye çıktı.

 

Serginin açılışına AK Parti İstanbul Milletvekili Yıldız Konal Süslü, Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İstanbul Valisi Davut Gül’ün eşi Gülden Gül, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirer, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışın ardından Başkan Usta, davetlilerle birlikte stantları tek tek gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.

 

Çeyiz ürünleri, yöresel el nakışları, dekoratif ev aksesuarları, geri dönüşüm malzemelerinden yapılan çantalar ve daha birçok çeşit el emeği göz nuru eserin olduğu sergiye ilgi yoğundu. Eski kumaşlardan oluşan tablolar, 100 yıllık gelinlikten vitrin örtüsü, sağlıklı oyuncaklar ve birbirinden farklı manzaralara açılan tablolar ise serginin en göz alıcı eserleri olarak dikkat çekti. 

 

Sergi açılışında konuşan İstanbul Milletvekili Yıldız Konal Süslü, “Kadın şefkattir, kadın cesarettir, kadın sanattır. Bu anlamda Gaziosmanpaşalı kadınların da buradan başlayarak Türkiye’ye ve dünyaya örnek olacağını düşünüyorum. Bu eserlerin Gaziosmanpaşa’nın hizmetine sunulmasından dolayı Belediye Başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

 

“13 DALDA, 250 BRANŞTA, 80.502 KADINIMIZA EĞİTİM VERDİK”

 

Başkan Usta, “Yaptığımız çalışmalarla bugüne kadar 7 sergide 53.600 ürün sergiledik. Türkiye’de belediyecilik anlamında bir ilk olan Kar Taneleri Kadın Girişimciler Kooperatifi’mizi ilçemize kazandırdık. 13 dalda, 250 branşta, 80.502 kadınımıza eğitim verdik. Tüm bu eğitimleri ücretsiz olarak Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı vermeye devam ediyoruz. Amacımız kadınların yeteneklerini ortaya çıkarmak, ürettikleri ürünleri istihdama dökmektir. Kadınlarla yürüdüğümüz yolda güçlü Türkiye’yi ve Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

 

El Sanatları Sergisi, Gaziosmanpaşa Kaymakamlık Binası önünde 13 Ekim’e kadar ziyaretçilere açık olacak.

 

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık