sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5162
  • Euro 34.908
  • GR ALTIN 2450.6
  • ÇEYREK 4033.8

82 milyon lira ödüllü 73 terörist etkisiz hale getirildi

Güvenlik güçlerince 1 Ocaktan bu yana terör örgütü PKK/KCKya yönelik düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirilen 73 teröristin başına konulan ödüllerin toplamı 82 milyon 600 bin lira olarak kayıtlara geçti.

82 milyon lira ödüllü 73 terörist etkisiz hale getirildi
  • 18 Kasım 2018, Pazar 13:30

ANKARA (AA) Güvenlik güçleri tarafından 1 Ocaktan bu yana terör örgütü PKK/KCKya yönelik operasyonlarda etkisiz hale getirilen İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesindeki 73 teröristin başına konulan ödüllerin toplamı 82 milyon 600 bin lira olarak kayıtlara geçti.

Türkiyenin barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen PKKya yönelik operasyonlarını aralıksız sürdüren güvenlik güçleri, Diyarbakır, Hakkari, Tunceli, Şırnak, Mardin ve Bitlis kırsalı başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleriyle sınır ötesinde yoğun şekilde operasyon yürütüyor.

Operasyonlarını kararlılıkla sürdüren güvenlik güçleri, hem yurt içi hem de yurt dışında PKK/KCKlı teröristleri takibe alıyor. Hava ve kara operasyonlarıyla teröristlere hareket alanı bırakmayan güvenlik güçleri, örgütün birçok sözde üst düzey sorumlusunu da etkisiz hale getirdi.

Güvenlik güçleri, 1 Ocak17 Kasım tarihlerinde terör örgütünün sözde üst düzeyine en ağır darbesini indirdi. Bu süreçte 73ü İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesinde yer alan 100 sözde üst düzey terörist etkisiz hale getirildi.

1 Ocaktan bu yana yurt içi ve sınır ötesinde düzenlenen operasyonlarla güvenlik güçleri, kırmızı kategoriden 13, mavi kategoriden 5, yeşil kategoriden 6, turuncu kategoriden 8 ve gri kategoriden 41 teröristi etkisiz hale getirdi. Listede etkisiz hale getirilen 73 teröristin başına konulan ödül toplamı ise 82 milyon 600 bin lira olarak kayıtlara geçti.

Ödül verilecek kişilere ait bilgiler gizli tutuluyor

Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların aydınlatılması ve faillerin yakalanmasını sağlayan ihbarcı ve yardım edenlere, müracaatları halinde renk kategorileri doğrultusunda ödüllendirme yapılıyor.

Buna göre, kırmızı kategoride yer alan teröristi ihbar eden kişiye 4 milyon lira, mavi kategoride yer alan teröristi ihbar edene 1,5 milyon lira, yeşil kategoride yer alan teröristi ihbar edene 1 milyon lira, turuncu kategoride bulunan teröristin yerini söyleyene 600 bin lira ve gri kategoride bulunan teröristi ihbar edene ise 300 bin lira ödül veriliyor.

Ödül verilecek kişilere ait bilgiler gizli tutuluyor. Bu kişilerin kimliklerini ifşa edenler hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili maddelerince işlem yapılıyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık