sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4504
  • Euro 34.829
  • GR ALTIN 2438.6
  • ÇEYREK 4015.1

ALİ KUŞÇU KÜLTÜR SANAT SEZONU BAŞLADI!

Esenler Belediyesi, Türk astronom, dil bilimci ve matematikçi Ali Kuşçu’ya ithaf ettiği 2023-2024 Kültür Sanat sezonunu düzenlenen açılış programıyla başlattı.

ALİ KUŞÇU KÜLTÜR SANAT SEZONU BAŞLADI!
  • 06 Ekim 2023, Cuma 23:14

Esenler Belediyesi, Türk astronom, dil bilimci ve matematikçi Ali Kuşçu’ya ithaf ettiği 2023-2024 Kültür Sanat sezonunu düzenlenen açılış programıyla başlattı. Kültür-sanattan edebiyata, siyasetten medyaya kadar pek çok alandan önemli ismi ağırlayan gecede, kanun sanatçısı ve bestekâr Göksel Baktagir katılımcılara müzik ziyafeti sundu.

Kültür- sanat sezonlarını tarihi bir kişiliğe ithaf etme geleneğini devam ettiren Esenler Belediyesi, yeni dönemi doğumunun 620. yılında Türk astronom, dil bilimci ve matematikçi Ali Kuşçu’ya atfetti. Yeni sezonun açılışı ise Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki Tarihi Hamam’da gerçekleşti. Programa Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz ile çok sayıda sanatsever katıldı. Büyük Çamlıca Cami müezzini Hüseyin Akbulut’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Ali Kuşçu’nun hayatı ve bir önceki Evliya Çelebi Kültür-Sanat sezonunda yapılan çalışmalara ilişkin film gösterimi yapıldı. Sunuculuğunu Başak Şengül’ün üstlendiği gecede, kanun sanatçısı ve bestekâr Göksel Baktagir, verdiği resitalle kulakların pasını sildi. Katılımcılar, sezona özel hazırlanan alanda günün anısına hatıra fotoğrafları çektirdi.

ESENLER ÖNCÜLÜK YAPTI

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, “Ali Kuşçu’nun sezon ismi olarak seçilmesi çok manidar. Aslında içinde bulunduğumuz yılı ve Türkiye’de cereyan eden tartışmalar teknolojik gelişmelerle birlikte geçmişe baktığımızda böyle bir geleneğin başlatılmış olması da önemli. Bu anlamda Esenler’in bir öncülük yaptığını düşünüyorum. Güzel bir gelenek neşet etti. Diğer belediyelerimiz de sezonlara bu şekilde isimler vermeye başladı. İstanbul’da Esenler Belediyesi, kendine özel çizgi oluşturan geçmiş ve gelecek tasavvuru ilişkisi içerisinde bir gayret içerisindeler” şeklinde konuştu.

BİLİMİN UFKUYLA PERDE AÇTIK

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Cumhuriyetimizin 100. yılında biz de kültür sezonumuzu bilimin ufkuyla, bilimin ortaya koyacağı tasavvurla perdeyi açmak için Ali Kuşçu dedik. Esenler, her bir kültür-sanat sezonunda farklı bir çizgiyi, farklı bir anlayışıyla merkezine insanı alarak programını yapar. Esenler, İstanbul’un en genç nüfusuna sahip ve İstanbul’da metrekareye en fazla insan düşen ilçelerden bir tanesidir. Türkiye’nin sosyolojik olarak karakterini okumak isterseniz Esenler’in herhangi bir sokağında bunu görebilirsiniz. Gelenekle modernitenin bir arada yaşadığı, gelenekle birlikte kendi varlığını var etmeye çalışan ve Türkiye’nin kültürel dokusunu yansıtan güzel bir örnek ilçe. Bu ilçede her birimiz genç bir nüfusa sahip olmasından dolayı attığımız adıma her zaman dikkat ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KÜLTÜR SANATTA İZ BIRAKIYORUZ

Göksu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2009’da göreve başladığımızda bir yol haritası çıkardık. Esenler, en çok suç işlenen ilçe iken şu an en az suç işlenen ilçelerden biri oldu. Burada üç temel perspektif ortaya koyduk: Bu şehre kültürel, sosyal ve mekânsal değişim lazım dedik. Üçünü de adeta bir sarraf hassasiyetiyle dokuyarak bir noktaya geldik ve şu an Esenler kültür sanat ve etkinliklerde en fazla salon doluluğuna sahip ilçelerden biri haline geldi. Göreve geldiğimizde 400 civarında olan koltuk sayımız bugün 7 binlere ulaştı. Her alanda kapı ve ufuk açarak şehir kendi içinde dayanışmasını ve heyecanını oluşturdu. Bizim şehir perspektifimizde idrak, inşa, ihya ve tevarüs başucu kelimelerimizdir. ‘Ayağımızı nereye basıyoruz, neyi inşa edip neyi ihya ediyoruz ve gelecek nesillere ne bırakıyoruz?’ Bu gayretin neticesinde bugün hattatlar, ressamlar, tezhip üstatları, bağlama ustaları yetiştirdik. Her şeyiyle bu şehrin tınısını kâğıda, söze, müziğe dökecek çocuklar ve gençler yetiştirdik. Bir medeniyet inşa edecek çocuklara Ali Kuşçu bir ufuk açacak. O ufku da kültürle, sanatla bütünleştireceğiz. Kültürü oluştururken iz bırakanların izinden giderken bir taraftan da iz bırakmaya gayret edeceğiz.”

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık