sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4504
  • Euro 34.829
  • GR ALTIN 2438.6
  • ÇEYREK 4015.1

DUAYEN RADYOCULAR ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Workshop programlarıyla deneyimli isimleri öğrencilerle buluşturan Esenler Radyo Akademinin bu haftaki konuğu usta oyuncu ve seslendirme sanatçısı Sefa Zengin oldu.

DUAYEN RADYOCULAR ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
  • 06 Ekim 2023, Cuma 23:04

Geleceğin radyo programcılarını yetiştiren 3. Esenler Radyo Akademisi’nde dersler devam ediyor. Workshop programlarıyla deneyimli isimleri öğrencilerle buluşturan akademinin bu haftaki konuğu usta oyuncu ve seslendirme sanatçısı Sefa Zengin oldu.

Esenler Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncü kez kapılarını açan Esenler Radyo Akademisi, sektöre radyo programcıları yetiştirmeye devam ediyor. 5 haftalık eğitim boyunca sektörün usta isimleriyle bir araya gelen öğrenciler, bu hafta workshop kapsamında usta oyuncu ve seslendirme sanatçısı Sefa Zengin’le bir araya geldi. Akademinin konuğu olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Zengin, “Görüyorum ki akademi son derece faydalı olmuş. Öğrenciler bugün son derece yakın bir ilgi gösterdiler. Buradaki öğrencilere tüm çalışmalarında üstün başarılar dilerim” dedi.

TÜRKÇEYE ÖZEN GÖSTERİLMELİ

Gençlerin Türkçeye özen göstermeleri gerektiğine vurgu yapan Sefa Zengin, “Seslendirme oyuncusu olmak isteyen bütün adayların ilk yapmaları gereken şey bunu her zaman söylüyorum, Türkçe. Türkçeye özen göstermeleri gerekiyor. Bunun için de çok sayıda kitap okumaları gerekiyor. Bu işi yapan hocaların yanında bolca vakit geçirmelerini tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

STAJ İMKÂNI MOTİVASYONLARINI ARTIRACAK

Kurumsal iletişim ve Radyo Yöneticiliği dersi hocası Fatih Uslu ise, “Esenler Belediyesi’nin yıllardır radyoya verdiği değeri hepimiz görüyoruz. Geçen yıl da radyo akademisi derslerimiz vardı. Bu yıl da sayının biraz arttığını gördüm. Radyo aşığı gençlerle ders yapıyor olmak benim için ayrıca keyifli. Hepsi öğrenmeye istekli ve yetenekli. Yıllardır bu mesleğe gönül vermiş biri olarak arkadan yetişen öğrencilerin olmasını hep istiyoruz. Buradaki eğitimlerini tamamladıktan sonra da öğrencilere ulusal ve yerel radyo kanallarında staj imkânı sağlanması bu alana teşviki ve motivasyonu da artıracak bir unsur” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM NEREDE İYİYSE ORAYA GELİYORUM

Esenler Radyo Akademisi öğrencilerinden Rümeysa Yardım da Esenler Radyo Akademisi’nden aldığı eğitimlerden son derece keyif aldığını belirterek şunları kaydetti:

“Gayet keyifli ve bilgilendirici bir akademi oldu. Bu akademiyi hazırlayanlara ayrıca teşekkür ediyorum. Ben Anadolu yakasından geliyorum. Eğitim nerede iyiyse oraya gelmeye çalışıyorum. Esenler uzak gibi görünse de gayet dolu dolu bir eğitim olması benim için çok önemli. Burada ders veren hocalarımız çok kıymetli. Bu hocalardan eğitim alıyor olmanın kıymetini bilmek lazım.”

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık