sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4504
  • Euro 34.829
  • GR ALTIN 2438.6
  • ÇEYREK 4015.1

YÜZYILIN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAĞCILAR'DA

Bağcılar Belediyesi, "Yüzyılın Kentsel Dönüşümü Bağcılar'da Başlıyor" adı altında büyük bir çalışmaya imza attı.

YÜZYILIN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAĞCILAR'DA
  • 07 Ekim 2023, Cumartesi 22:10

Bağcılar Belediyesi, "Yüzyılın Kentsel Dönüşümü Bağcılar'da Başlıyor" adı altında büyük bir çalışmaya imza attı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katıldığı törende ilçedeki 7 ayrı noktada riskli 884 bağımsız bölümün yıkımı başladı.

İstanbul’un en büyük ilçelerinde olan Bağcılar’da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bir yandan riskli olduğu tespit edilen binalar yıkılırken diğer yandan da yeni yapılan evler sahiplerine teslim ediliyor. Bu kapsamda Bağcılar Belediyesi, “Yüzyılın Kentsel Dönüşümü Bağcılar’da Başlıyor” adı altında büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptı. İlçede 7 ayrı noktada riskli olduğu tespit edilen binaların yıkımı için tören düzenlendi.

“Bu işin 3 tane ayağı var”

Programa; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, hak sahipleri ve ilçe sakinleri katıldı. Konuşmasına kentsel dönüşüm projelerinden dolayı Özdemir’e teşekkür ederek başlayan Özhaseki, “Abdullah Bey kardeşim söyledi. Bu işin üç tane ayağı var. Bakanlık haliyle şemsiye kuruluş. Kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Mâni olanları bertaraf etmeye çalışıyoruz. İşi hızlandırmaya çalışıyoruz. Ve biz her şehirde hangi partiden olursa olsun büyükşehri, ilçeyi çağırarak orada neler yapılır tartışmaya çalışıyoruz. Tabii ki bakanlık olmazsa olmaz. Kanun çıkaracak, para lazımsa para verecek, arsa lazımsa arsa verecek. Planlama yapması icap ediyorsa planlama yapacak. Bakanlığın koordinasyonda yürüyecek. Bu işin ikinci ayağı; belediyeler. Değerli kardeşlerim, bu işin üçüncü ayağı sizseniz eğer, önemli ayağında siz varsanız ne olur belediye başkanlarını sıkıştırın. Niye kentsel dönüşüm yapmıyorsun kardeşim deyin. Bizim evler riskli, sen neredesin deyin” dedi.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık