sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4504
  • Euro 34.829
  • GR ALTIN 2438.6
  • ÇEYREK 4015.1

SOKAK HAYVANLARI İÇİN HER GÜN MAMA DESTEĞİ

Arnavutköy Belediyesi Veterinerlik Bürosu, ilçe merkezinden uzak noktalarda yemek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının yardımına koşuyor.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN HER GÜN MAMA DESTEĞİ
  • 07 Ekim 2023, Cumartesi 21:53

Arnavutköy Belediyesi Veterinerlik Bürosu, ilçe merkezinden uzak noktalarda yemek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının yardımına koşuyor. 

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde bulunan Veterinerlik Bürosu ekipleri, ilçe merkezinden uzak noktalarda bulunan ve yemek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarına mama dağıtımı yapıyor. Bu sayede hayvanların açlık nedeniyle agresif davranışlar sergilemesinin önüne geçiliyor. 

Arnavutköy Belediyesi Veterinerlik Bürosu ayrıca sokak hayvanlarının sağlığını korumak amacıyla iç ve dış parazit ilaçlama, kuduz aşısı, kısırlaştırma ve küpeleme gibi temel veteriner hizmetlerini sunuyor. Toplanan sokak hayvanlarına gerekli bakım ve tedaviler uygulandıktan sonra, "5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu"na uygun olarak doğal yaşam alanlarına geri bırakılıyor.
Arnavutköy Belediyesi Veterine Hekim Seyhan Rodoplu, “Arnavutköy Belediyesi ekiplerince belirlenen beslenme noktalarında her gün periyodik olarak mama desteği sağlanmaktadır. Aynı zamanda da rehabilitasyonu tamamlanmamış, küpesiz, güçten düşmüş hayvanların rehabilitasyonu, aşılanması ve kısırlaştırılması yıl içerisinde kesintisiz devam etmektedir” dedi. 

Sokak Hayvanları İçin Dev Proje

Arnavutköy Belediyesi sokak hayvanlarının barınma, beslenme ve tedavisi için de dev bir projeyi hizmete geçiriyor. Belediye, 51 bin 500 metrekarelik bir alanda modern ve donanımlı bir barınak inşa ederek, sokak hayvanları besleme ve sahiplendirme odaklı bir merkez oluşturuyor. Bu dev proje kapsamında, açık barınak, köpekler için özel padoklar, kedi dahiliye ve cerrahi kafesleri, tam teşekküllü bir klinik binası, ziyaretçi binaları, personel ve idari bina, teknik binalar, oyun ve eğitim alanları, rekreasyon alanları, aseptik ve yavrulu köpek barınakları ile septik köpek barınağı gibi bir dizi tesis yer alacak.

Bu modern barınak sayesinde, sokak hayvanları hem güvenli bir barınma ortamına kavuşacak hem de düzenli beslenme imkânı bulacaklar. Ayrıca, sokak hayvanlarının saldırgan davranışlarının önüne geçilmesi için uygun bir ortam sağlanarak, hem hayvanlar hem de çevreleri için daha güvenli bir yaşam alanı oluşturulmuş olacak. 

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık