sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4504
  • Euro 34.829
  • GR ALTIN 2438.6
  • ÇEYREK 4015.1

BEYKOZ MISIR ŞENLİĞİ

“Tarihi Küçüksu Çayırı”nda düzenlenen “Beykoz Mısır Şenliği”nde 20 bin kişilik mısır ikramı, Karadeniz Müziği’nin sevilen sesi Ekin Uzunlar ve Pop Müzik sanatçısı Ayaz Erdoğan’ın konserleriyle nostaljik ve eğlenceli bir gün yaşandı.

BEYKOZ MISIR ŞENLİĞİ
  • 12 Eylül 2023, Salı 21:16

Beykoz Belediyesi tarafından, şehrin yakın tarihine özlemle anılan alan mısır yeme geleneğini yeniden canlandırmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla bu yıl 4. sü düzenlenen şenlikte geçmişteki gibi büyük mısır kazanları kaynadı.  

Kazanlarda “Beykoz Mısırı” Kaynadı 

İstanbulların mısıra doyduğu etkinlikte, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın kazan başına geçerek ziyaretçilerin nostaljik lezzet serüvenine ortak oldu.

Şehrin dört bir yanından tarihi mesireye gelen vatandaşlara, ilçenin bereketli topraklarında yetişen ve şenliğe özel hasat edilen “Beykoz Mısırı” ikram edildi.

Ekin Uzunlar’dan Kemençe Şov

Aileleriyle birlikte yem yeşil çayırlarda mısır yiyip güzel anılar biriktiren katılımcılar, akşam saatlerinde Karadeniz Müziği’nin başarılı ismi Ekin Uzunlar’ın hafif tempolu ve hareketli şarkılarına eşlik ederek eğlendi.

Şenlik kapsamında Pop Müzik sanatçısı Ayaz Erdoğan da hayranlarıyla buluştu. Konserinde müzik listelerinde üst sıralarda yer alan şarkılarına yer veren sanatçı, ziyaretçilere güzel bir şenlik akşamı yaşattı.

Alana gelen çocuklar da renkli animasyon ve gösterilerle keyifli vakit geçirdi.

Başkan Murat Aydın: “İlçede Tarıma İlgi Yüzde 500 Arttı”

Mısır Şenliği’nde vatandaşlara hitap eden Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, tarihte şehrin tarım ihtiyacının Beykoz’dan karşılandığını hatırlattı, ilçede geçmişi ve tarımı canlandırmak üzere festivallere imza attıklarını, bu sayede ilçede tarıma ilginin dört yılda yüzde 500 arttığını söyledi ve etkinliği iştirak eden tüm ziyaretçilere teşekkür etti.

Havva Sağlam Coşkun/Emekli: “Çavuşbaşı’ndan komşularımızla birlikte geldik. Çay içtik, eğlendik Mısır yedik, gayet lezzetliydi, düşünenin, yapanın,  pişirenlerin ellerine sağlık. Çayır festivali olsun, mısır şenliği olsun, yoğurt festivali olsun ilçeye canlılık ve güzellik katıyor.  Burası Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ihya edildi. Sağolsun Murat Başkanımız da sahip çıktı. Kendisine hizmetleri için teşekkür ediyoruz.”

Arzu Belen/Ofis Yöneticisi: “Girişte lokum ve ikramlarla karşılandık. Müzik ve eğlence çok güzel, ailemizle birlikte keyifle vakit geçiriyoruz. Özellikle Ekin Uzunları dinlemek için geldik. Sıcak sıcak mısırlarımızı da yedik. İlk kez katılıyorum, su ikramından, hasta nakil aracına alanda her şey düşünülmüş. Ortam ve hazırlıkların bu kadar güzel olduğunu bilseydim geçen yılkı şenliklere da gelirdim. Emeği geçen herkesi kutluyorum.”

Hatice Gündoğan /Ev Hanımı: “Üsküdar’dan eşimle geldik. Piknik yapıp, mis gibi mısırlardan yedik.  Ben küçükken anne ve babam da gelirmiş buradaki şenliklere, bir nebzede olsa geçmişi yâd etmiş oluyoruz.  Geçen yılki şenliğe de katılmıştık. İsmail Türüt vardı, Karadenizli olarak Ekin Uzunları da seviyoruz. Beykoz Belediyesi’nin tüm etkinliklerini yakından takip ediyorum, başarılar diliyorum.”

Elif Öztürk/Sekreter:  “Çavuşbaşı’ndan arkadaşlarımızla geldik, hep birlikte güzel vakit geçiriyoruz. Belediyemizin şenlik ve etkinliklerini beğeniyorum,  insanlarımızın için motivasyon oluyor, günlük koşuşturmanın dışına çıkıp nefes alma imkanı sağlıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık