sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5839
  • Euro 34.8473
  • GR ALTIN 2430.1
  • ÇEYREK 4001.9

YERLİ OTOMOBİL HAKKINDAKİ TÜM MERAK ETTİKLERİNİZ...

Yerli otomobil hakkında merak edilenler! TOGG yerli otomobil özellikleri neler, ne zaman satışa çıkacak, ismi ne, nerede üretilecek? İşte detaylar..

YERLİ OTOMOBİL HAKKINDAKİ TÜM MERAK ETTİKLERİNİZ...
  • 13 Ocak 2020, Pazartesi 15:39

Türkiye’nin yerli otomobili yapılan tanıtım lansmanıyla görücüye çıktı. Yurtta ve dünyada merakla takip edilen yerli otomobilin iç ve dış tasarımıyla içine bulundurduğu yüksek teknoloji büyük beğeni topladı. 

2022'de yollara çıkması planlanan yerli otomobilin otonom sürüş özelliğine sahip olması hedefleniyor. Otonom sürüş özelliği sayesinde yerli otomobil kullanıcıları güvenli ve konforlu seyahat edebilme imkânı bulacaklar.
TOGG'un önemli hedeflerinden biri de yerli otomobilin 2022'de yola çıkmadan önce aktif ve pasif güvenlik donanımlarıyla Euro NCAP'ten 5 yıldız alması.


1- Yerli otomobilde, gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketi mevcut. Otomobilde, 200 beygir güç ile 7.6 saniye, 400 beygir güç ile 4.8 saniye altında 0-100 km/s hızlanma kapasitesi bulunuyor.
2- Yerli otomobil, sürekli olarak merkeze bağlı olacak ve bazı sistem güncellemeleri sürücünün bile hissedemeyeceği şekilde giderilecek. Ayrıca bakım ve parça değişimi gerektiren arıza durumlarında ise sistem, direkt olarak bakım noktasıyla iletişime geçecek.
3- Yerli otomobil otonom sürüş teknolojisine sahip olacak. Trafik sıkıştığı zaman otomobil kendiliğinden durup kalkabilecek. Sürücünün direksiyonla kontrol etmesine gerek kalmayacak.
4- Yerli otomobilde "Holografik Asistan" teknolojisi de bulunuyor. Bu teknolojiyle yol detayları, tümsekler, köprüler sürücünün direkt olarak gözbebeğine ışınlar yoluyla iletilecek. Sürücü yola bakarken aynı zamanda bu uyarıları da görebilecek. Holografik Asistan teknolojisi dünyada ilk kez kullanılıyor.

"Gelelim herkesin merak ettiği yerli otomobilin fiyat meselesine...

Otomobili bugün görsek de satın almak için iki yıl daha bekleyeceğiz. Dolayısıyla, fiyatının da bugünden belli olması elbette mümkün değil. Ama şu kadarını söyleyelim. Yerli otomobilin bulunduğu SUV segmentinde Hyundai Tucson, Volkswagen Tiguan, Nissan Qashqai gibi araçlar var.
Bunların henüz elektrikli modelleri yok. Fakat yerli otomobil üretilmeye başlandığında o markalar da elektrikli araçlarını piyasaya sürebilirler. Şu anda bu saydığımız markaların fiyatları 165 bin TL'den başlıyor, 358 bin TL'ye kadar çıkıyor."
Yerli otonun özelliklerini tam olarak henüz bilmesek de BMW iX-3 ve Tesla Model X gibi araçların muadili olacağı söyleniyor. Yeni BMW iX3'ün elektrikli versiyonunun 400 bin TL'nin üzerinde olacağı belirtiliyor.
Tesla'da ise fiyat milyonu buluyor. Sonuçta küresel rekabeti düşünürseniz, yerli oto bugün piyasaya çıksa 150-200 bin TL'den az olamazdı."


Yerli otomobil hakkında merak edilenler! TOGG yerli otomobil özellikleri neler, ne zaman satışa çıkacak, ismi ne, nerede üretilecek? İşte diğer detaylar..


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde başlayan yerli otomobil projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde bir tanıtım gerçekleştirildi. 
Tamamıyla elektrik ile çalışan yerli otomobil, özelliklerinin yanı sıra görünüşüyle de herkesi büyüledi. 300 ve 500 kilometre olmak üzere 2 farklı pil seçeneğine sahip yerli otomobil ile ilgili kafalardaki soru işaretlerini gidermek adına “yerli otomobil fiyatı, özellikleri, satışa çıkacağı tarih, üretim yeri, iç tasarımı” gibi detayları bir araya getirdik. İşte merak edilen tüm soruların yanıtlarını içeren yerli otomobil rehberi…

YERLİ OTOMOBİLİN AVANTAJLARI
-2022 yılında yollarda olacak olan yerli otomobil, avantajlarıyla öne çıkıyor. Menzili 500 kilometre. Diğer elektrikli araçlara göre daha hızlı şarj oluyor. Yakıt maliyeti de oldukça düşük.
-Türkiye'nin yüzde yüz elektrikli yerli otomobili, görünüşü ve özellikleriyle herkesi büyüledi. Yerli otomobil 300 ve 500 kilometre menzil sağlayan 2 farklı pil seçeneğine sahip.


YERLİ OTOMOBİL YAKIT TÜKETİMİ
Yerli otomobil diğer elektrikli araçlara göre daha hızlı şarj oluyor, yerli otomobilin deposu 30 dakikada doluyor ve 500 kilometre yol gidebiliyor. Aracın bataryasının dolum maliyeti ise sadece 60 lira. Benzinli bir araç dikkate alındığında 500 kilometre için yakıt maliyeti 350 liralara geleceği söylenebilir. Bu da önemli bir avantaj sağlamış oluyor.


PİL ÖMRÜ
Yerli araçların akü ömürleri de uzun. 8 yıl pil garantisi veriliyor. Gelişen teknoloji sayesinde de verimliliğini kaybetmiyor.


BAKIM MALİYETİ
Avantajları ile dikkat çeken yerli aracın bakım maliyeti de oldukça düşük. Benzinli ve dizel araçlardaki mekanizmaların bir çoğunun olmaması sebebiyle çok düşük bakım maliyetine sahip. Bu anlamda da avantajlı.

YERLİ OTOMOBİLİN ÖZELLİKLERİ
İşte yerli otomobilin öne çıkan bazı özellikleri:

-Sürücü odaklı kokpit tasarımı
-Üç kollu deri kaplı etli direksiyon simidi
-Yüksek malzeme ve işçilik kalitesi
-Kapı içlerine yerleştirilmiş geniş hoparlör ve gelişmiş müzik sistemi
-Mavi LED iç aydınlatma ışıkları
-10 inç ve üstü ebatlı sınıfının en geniş dokunmatik bilgi ekranı
-Geniş gösterge tablosu ve ikinci bilgi ekranı
-Deri döşeme yüksek kaliteli koltuklar
-Şık havalandırma ızgaraları
-Küçük ve ergonomik tasarlanmış metal kumanda kolu
-Yumuşak ve kalite hissini yükselten kokpit kaplamaları
-Yerli otomobilin dikkat çekici özellikleri ve bu özelliklerin sağladığı faydalar:

Yerli otomobilde, gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketi mevcut. Otomobilde, 200 beygir güç ile 7.6 saniye, 400 beygir güç ile 4.8 saniye altında 0-100 km/s hızlanma kapasitesi bulunuyor.
Yerli otomobil, sürekli olarak merkeze bağlı olacak ve bazı sistem güncellemeleri sürücünün bile hissedemeyeceği şekilde giderilecek. Ayrıca bakım ve parça değişimi gerektiren arıza durumlarında ise sistem, direkt olarak bakım noktasıyla iletişime geçecek.
Yerli otomobil otonom sürüş teknolojisine sahip olacak. Trafik sıkıştığı zaman otomobil kendiliğinden durup kalkabilecek. Sürücünün direksiyonla kontrol etmesine gerek kalmayacak.


Yerli otomobilde Holografik Asistan teknolojisi de bulunuyor. Bu teknolojiyle yol detayları, tümsekler, köprüler sürücünün direkt olarak gözbebeğine ışınlar yoluyla iletilecek. Sürücü yola bakarken aynı zamanda bu uyarıları da görebilecek. Holografik Asistan teknolojisi dünyada ilk kez kullanılıyor.


YERLİ OTOMOBİL NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK VE SERİ ÜRETİME NE ZAMAN GEÇİLECEK?
TOGG, 2021'de seri üretime başlamayı ve yerli otomobili 2022'in ilk yarısında yollara çıkarmayı hedefliyor. Satışa sunulacak ilk araç yüzde 100 elektrikli C-SUV olacak. Programa göre 2030'a kadar model sayısı 5'i bulacak. Bunun yanı sıra o tarihe kadar geçen süre içinde mevcut 3 modelin face-lift'i (yenileme) gerçekleşecek.


YERLİ OTOMOBİLİN İSMİ NE?
Yerli otomobilin ismi henüz belli değil. Önümüzdeki sene yapılacak marka lansmanında hedef olarak düşünülen ülkeler gibi faktörler göz önünde bulundurularak yerli otomobili temsil edecek bir isim belirlenecek.

 

YERLİ OTOMOBİL NEREDE ÜRETİLECEK, FABRİKASI NEREDE?
Yerli otomobilin tanıtımı yoğun bir ilgiyle takip edildi. Tanıtımın ardından en çok merak edilen konulardan biri de yerli otomobil fabrikası oldu.
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Anadolu grubu, BMC, Kök grubu, Turkcell, Zorlu Holding ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin oluşturduğu Türkiye otomobil Girişim Grubu'nun fabrikası ile ilgili "Yerli otomobilin, üretim yeri olarak belirlenen Bursa'da üretilmesi ile başlayacak ekosistemin 15 yıllık bir sürede milli gelire 50 milyar euro katkı sağlayacağı, cari dengeye ise 7 milyar euro katkı sağlayacağı belirtiliyor" diye konuştu.

YERLİ OTOMOBİL FABRİKASI BURSADA KURULACAK!

Yerli otomobil fabrikasının Bursa'da kurulacağı ve üretimin Bursa'da yapılacağı açıklandı.

TOGG AÇILIMI NEDİR?
TOGG: Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu

Projenin Türkiye ekonomisi ve istihdamına getireceği katkıyı açıklayan Türkiye Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, şunları söyledi: 

"Projemizin harekete geçireceği ekosistemin 15 yıl içinde Gayrisafi Milli Hasıla'ya katkısı 50 milyar euro, cari açığa olumlu katkısı 7 milyar euro ve istihdama katkısı ise doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 20 bin kişi olacaktır.
 İkame araçlar, petrolden bağımlılığın düşürülmesi, daha verimli sistemlerin kullanılması hesaplandığında, 7 milyar euro cari açığa olumlu katkısı var. Her şeyin temeli, insan. Şirketimizde 4 bine yakın çalışanımız olacak. Otomotivde bir kişi çalışırsa 4 kişi de yan sanayisinde ve partnerlerinde çalışır. Dolayısıyla 20 bin kişilik istihdam oluşturacağımıza inanıyoruz." 
 

HABERE AİT RESİMLER

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık