sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9778
  • GR ALTIN 2325.5
  • ÇEYREK 3826.0

YAZ KUR’AN KURSU ŞENLİĞİ ÇAMLICA CAMİİ’NDE GERÇEKLEŞTİ

Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Müftülüğü’nün çocuklar için düzenlemiş olduğu Yaz Kur’an Kursu ve Yaz Okulu Şenliği Çamlıca Camii’nde gerçekleşti.

YAZ KUR’AN KURSU ŞENLİĞİ ÇAMLICA CAMİİ’NDE GERÇEKLEŞTİ
  • 30 Temmuz 2019, Salı 19:49

Şenliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Müftüsü Ali Çakmak katıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Kur’an-ı Kerim hayatımızın merkezidir. Ona göre yaşar, onunla düşünür, onunla amel ederiz. Allah’ın bizimle konuşmasıdır ve Allah’ın Kur’an’da bize birden fazla kere söylediği üzere apaçık bir şekilde Arapça inmiştir. Yani Peygamberimizin diliyle. Biz Türkler de İslam’ı kabul ettiğimiz günden beri Kur’an’ı layıkıyla öğrenmeye çalışırız. İki anadilimiz vardır. Biri Türkçe biri de Kur’an’ın dili. Dünyanın evrensel dili değişir. Fransızca olur İngilizce olur. Ama biz Müslümanların evrensel dili Kur’an dilidir. Dünyanın en uzun, kesintisiz okulları da Kur’an kurslarıdır. Kur’an eğitimi bizim hayatımızın merkezidir. Milletimiz bahçelerde, çatı aralarında, tarlada, camilerde, evlerde Kur’an öğrenmeye devam etti. Türkiye’de 1000 yıldır kalplerimizi Allah’a bağlayan, yönümüzü belirleyen bu kurslar bizim temel direklerimiz. Biz burada sadece Kuran’ı okumayı öğrenmiyoruz. Hakiki bir iman, bilgi, ahlak kaynağını öğrenmiş oluyoruz. Müslümanca bir hayata ilk adımı atıyoruz. İslam büyük bir ev, Allah’ın bizlere lütfettiği, bizi felaketlerden koruyan bir ev. Kurslarımız da bu evin kapısı. Çocuklarımız bu kapıdan geçsin istiyoruz. Bize de dua etsinler istiyoruz. Üsküdarlı annelerin, babaların gönlü ferah olsun. Üsküdarlı evlatlarımız için müftülüğümüz ile ortak bir çalışma başlattık. Güvenli, huzurlu bir ortamda bu 1000 küsur yıllık geleneğimizi yaşatmaya devam edeceğiz.“ şeklinde konuştu.

Şişme oyun parkurları, sahne etkinlikleri, mehter gösterisi ve ilahi grubunun yer aldığı şenlikte Kur’an Kursuna katılan çocuklar doyasıya eğlendiler.

Şenliğin sonunda çocuklar 2450 metrekarelik Türk bayrağı açtılar.

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık