sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5858
  • Euro 35.0018
  • GR ALTIN 2457.2
  • ÇEYREK 4042.7

YAŞANABİLİR BİR DÜNYA İÇİN ÖĞRENCİLER ELELE

Esenler Belediyesi'nin gelecek için umut tohumlarını ektiği Esenler Gençlik, Bilgi ve Hikmet Evleri’nde eğitim gören öğrenciler, Dünya Çevre Haftası’nda Davutpaşa Caddesi'nde çevre yürüyüşü gerçekleştirdi. Öğrenciler, vatandaşlarda ve esnafta çevre farkındalığı oluşturdu.

YAŞANABİLİR BİR DÜNYA İÇİN ÖĞRENCİLER ELELE
  • 10 Haziran 2021, Perşembe 16:59

5-13 Haziran Dünya Çevre Haftası münasebetiyle Esenler Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan 12 Gençlik, Bilgi ve Hikmet Evi’nde eğitim gören öğrenciler trafiğe kapalı olan Davutpaşa Caddesi’nde çevre yürüyüşü gerçekleştirdi. Bu yıl 49’uncusu gerçekleştirilen Dünya Çevre Haftası’nda 49 kız, 49 erkek öğrenci doğayı koruma ve çevreyi temiz tutma bilinci oluşturmak için yürüdü.

Yürüyüşe katılan öğrenciler, sınıflara ayrılarak bir kısmı yerde gördükleri çöpleri toplayıp bir kısmı ise vatandaşları ve esnafı bilinçlendirmek amaçlı broşür dağıttı. Çocukları caddede gören vatandaşlar bu farkındalığa yoğun ilgi gösterdi.

DUYARSIZLIKLAR DUYARLILIĞA DÖNÜŞSÜN İSTEDİK

Yürüyüşe katılan Esenler Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat, çevre duyarlılığı için çocuklarla birlikte hareket ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Bilgi evlerimizdeki orta öğretim ve lise öğrencilerimizin katılımlarıyla yaptığımız çalışmalarda özellikle çevre temizliği konusunda dikkat çekiyoruz. Çocuklarımıza ilköğretim aşamasından itibaren çevreye duyarlı olma, çevreyi kirletmeme ve doğaya sahip olma kültürünü veriyoruz. Bugün de çevre günü olması nedeniyle Esenler’de var olan 12 tane bilgi evimizde yaptığımız çalışmalarla öğrencilerimize bir sosyal duyarlılık çalışması organize ediyoruz. Hem toplumun dikkatini çekmek hem de toplumun duyarlılığını arttırmak için birlikte hareket ediyoruz. Bugün öğrencilerimiz hem giysileri ile hem de çevreye bazı duyarsız kişilerin yapmış olduğu atıklarla duyarsızlıklarına karşı onlara mini uyarılarda bulunacaklar.”

ÇEVRE KORUMA HAFTASI

Yaşadığımız dünyanın hızla kirlenmesine ve kimyasal atıkların çevreye verdiği zarara dikkat çekmek amacıyla 1972 yılında İsveç’in Stockholm şehrinde Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı düzenlendi. Çevre sorunları üzerine konuşulan konferans sonrasında 5 Haziran tarihi Dünya Çevre Günü olarak belirlendi.

Türkiye’de ise 1978 yılında Çevre Müsteşarlığı ve Türkiye Çevre Sorunları Vakfı kurularak gelecek nesle daha yaşanabilir bir ülke bırakmak için çalışmalara başlandı. 7-13 Haziran Çevre Koruma Haftası olarak ilan edildi.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık