sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5694
  • Euro 34.915
  • GR ALTIN 2427.4
  • ÇEYREK 3993.5

RTÜK'TEN RADYO ESENLER PROGRAMCISI TÜRKOĞLU’NA ÖDÜL

Radyo Esenler programcısı Zeynep Türkoğlu "24 Portre" programı ile "Kültür-Medeniyet" kategorisinde RTÜK görsel ve işitsel medyada doğru Türkçe kullanımı ödülüne layık görüldü.

RTÜK'TEN RADYO ESENLER PROGRAMCISI TÜRKOĞLU’NA ÖDÜL
  • 04 Şubat 2022, Cuma 23:28

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan “Dünya Dili Türkçe” seferberliğinin ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile Türk Dil Kurumunun ilan ettiği “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” kapsamında düzenlenen ödüller, yayıncılık alanında çeşitli kategorilerde sahiplerini buldu. Gecede Radyo Esenler’de “Lokal Anestezi” adlı programıyla her perşembe dinleyicilerle buluşan Zeynep Türkoğlu ise RTÜK görsel ve işitsel medyada doğru Türkçe kullanımı ödülüne layık görüldü. Türkoğlu’na ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti.

ÖDÜLÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ELİNDEN ALDI

Ödül töreninde önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkçenin önemine dair, “Türkçemizi korumak, geliştirmek ve zenginleştirmek için verdiğimiz mücadele, esasında bir milli mücadeledir, bir beka meselesidir” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyada kullanılan dilin, felaket habercisi olduğunu da vurguladı.

Ödülü alan sunucu Zeynep Türkoğlu yaşadığı duyguları sosyal medya hesabından şu şekilde ifade etti: “İçinde “Türkçe” ve “Yunus Emre” isimleri geçen bir ödülle taçlandırıldım. Nasıl gülmeyeyim, nasıl ağlamayayım…”

HEM EĞLENDİRİYOR HEM DÜŞÜNDÜRÜYOR

“İyi olacak hastanın, doktor ayağına gelirmiş” sloganıyla radyoda keyifli bir muhabbet olsa da stresimizi atsak diyenler için Lokal Anestezi, her Perşembe günü saat 19.00’da dinleyicilerle buluşuyor. Gülcan Tezcan, Zeynep Türkoğlu ve Selva Yeşil, gündemdeki konuları ele alarak hem eğlendiriyor hem düşündürüyor.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık