sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.566
  • Euro 34.9244
  • GR ALTIN 2434.3
  • ÇEYREK 4005.3

ORUÇ REİS’E MİLLET BAHÇESİ GELİYOR!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Oruç Reis Mahallesi’ne 60 bin metrekare büyüklüğünde bir “Millet Bahçesi” yapılacağının müjdesini verdi.

ORUÇ REİS’E MİLLET BAHÇESİ GELİYOR!
  • 15 Ekim 2022, Cumartesi 21:11

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 2023 yılı tahmini bütçesinin görüşüldüğü Esenler Belediye Meclisi’nde, Esenler’de yürütülen çalışmalardan bahsetti. Göksu, dönüşümle boşaltılan alanlarda plana sadık kaldıklarını ancak Oruç Reis Mahallesi’nde yeşil alanı arttırmak için “Millet Bahçesi” yapacaklarını müjdeledi.

MİLLET BAHÇESİ VE OTOPARK YAPILACAK

Oruç Reis Mahallesi’nde yapılacak “Millet Bahçesi”nin vatandaşın yeşil alan ihtiyacına, yer altı otoparkının da araçların park sıkıntısına karşılık vereceğini söyleyen Göksu, şu ifadeleri kullandı:

“Kentsel dönüşümle boşalttığımız alanların plan lejantları neyse o şekilde bırakıyoruz. Fakat Oruç Reis Mahallesi’nde bu plan lejantına bağlı kalmadan bir çalışma yapıyoruz. Yaklaşık 82 bin metrekare alandaki 2011 bağımsız bölümü yıkacağız. Tamamı imarlı olan bu bölgenin büyük bir kısmını imara kapatıyoruz. 9 bin 872 metrekaresini imarlı bırakıyoruz. Buralara da vatandaşın istifade sunacağımız kreş ve diğer sosyal donatı alanları yapılacak. İmara kapattığımız diğer alanların tamamını bu bölgenin ihtiyacı olan bir millet bahçesi ve kapalı otopark yapacağız. Millet bahçesinin altında yaklaşık 10 bin metrekare kapalı otopark olacak.  Sosyal donatı alanları ile birlikte 60 bin metrekarelik bir millet bahçesi inşa edeceğiz. Birkaç ay içinde evler boşaltılmış olacak. Boşaltımla beraber yıkımlara başlanacak, önümüzdeki yaz sezonuna millet bahçemizi inşallah yetiştirmiş olacağız.”

2023 YILI BÜTÇESİ BELİRLENDİ 

2023 yılı mali performansı ve bütçe tasarısının görüşüldüğü Esenler Belediye Meclisi’nin 6. Seçim Yılı 4. Dönem Ekim Ayı Meclisi’nde 2023 yılı tahmini bütçesi ise 2 milyar 700 milyon TL olarak kabul edilmişti.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık