sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5085
  • Euro 34.5943
  • GR ALTIN 2494.4
  • ÇEYREK 4103.4

MERHUM KADİR TOPBAŞ ESENLER’DE ANILDI

Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eski Başkanı merhum Mimar Dr. Kadir Topbaş, vefatının 1. yılında Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen bir programla anıldı.

MERHUM KADİR TOPBAŞ ESENLER’DE ANILDI
  • 13 Şubat 2022, Pazar 23:44

Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eski Başkanı merhum Mimar Dr. Kadir Topbaş, vefatının 1. yılında Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen bir programla anıldı. Programa Topbaş’ın ailesinin yanı sıra çok sayıda seveni de katıldı.

Esenler Belediyesi, “İstanbul’un Kadir Abisi” olarak tanınan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eski Başkanı merhum Mimar Dr. Kadir Topbaş’ı, “Vefatının 1. Yılında İstanbul’un Kadir Abisi: Mimar Dr. Kadir Topbaş” adlı programla andı.

Topbaş’ın adını taşıyan Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programa Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun yanı sıra, Topbaş’ın eşi Özleyiş Topbaş, oğlu Hüseyin Topbaş ve eşi, ‘İstanbul’a Adanmış Bir Ömür: Kadir Topbaş’ adlı kitabın yazarı Prof. Dr. Recep Bozlağan ve çok sayıda seveni katıldı. Programda Topbaş’ın hayatını konu alan bir film ile İstanbulluların Topbaş ile ilgili görüşlerini dile getirdiği sokak röportajlarının gösterimi yapıldı. Programa katılan herkese Bozlağan’ın ‘İstanbul’a Adanmış Bir Ömür: Kadir Topbaş’ adlı eseri armağan edildi. Topbaş’ın ‘İstanbul’un Kadir Abisi’ sıfatını en iyi şekilde gözler önüne seren bir fotoğraf sergi de program kapsamında ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Program sonunda Topbaş için dualar okundu.

ÖNCÜ OLARAK GÖRDÜĞÜMÜZ BİR ABİMİZDİ

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Topbaş ile ilgili anılarını anlatarak “Muhtemelen bu kürsüde Kadir abi onlarca konuşma yapmıştır. Bu salonu Kadir abi ile birlikte açtık. Kendisine kendi adını verdiğimizi ifade ettiğimde çok duygulandığını ifade ettiği bir mekândasınız. Bu mekân bizim açımızdan da çok özel. Binlerce öğrenci yetiştiren, binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan, binlerce kültürel etkinliğe ev sahipliği yapan, binlerce hayırlı ve güzel programa ev sahipliği yapan bir mekân oldu. Bir gün hiç unutmuyorum. Burada bir program vardı. Bütün camilerden ilan ediliyordu. Yer, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi. Camiden çıktıktan sonra Kadir abiyi aradım ve ‘Abi, bu isimlerin güzel bir tarafı varmış’ dedim. ‘Ne?’ dedi. Dedim ki bütün camilerde adın ilan edildi. Gerçekten Kadir abi bunu hak etmişti. Ben Kadir abiyle üniversitede öğrencilik yıllarımda tanıştım ve uzun yıllar aynı mücadelenin içinde kendisini öncü olarak gördüğümüz bir abimiz olarak tanıdık. Bu süre içerisinde aynı mücadelede, aynı safta, aynı gayretle mücadele ederken birbirinizi sevdiğiniz ve birbirinizle dayanıştığınız insanlarla aynı yolu yürümenin farklı duygularını hep beraber yaşadık” şeklinde konuştu.

İSTANBUL’A CANDAN HİZMET ETMİŞ GÖNÜL İNSANI

Prof. Dr. Recep Bozlağan, “İstanbul’a candan hizmet etmiş gönül insanı ve İstanbul’un abisi merhum Kadir Topbaş’ı rahmetle andığımız bu anlamlı günde bana da söz hakkı verildiği için çok teşekkür ediyorum. Rahmetli Kadir Topbaş çok büyük hizmetler yaptı. Bölge parkları, kentsel dönüşüm çalışmaları, yeşil alan düzenlemeleri Yani Tevfik Bey, Esenler için ne kadar koşturmuşsa Kadir Bey de büyükşehir belediye başkanı olarak Esenler için koşturdu. Esenler’deki herkesin duasını almış biridir Kadir Topbaş. Az önce başkanımız da söyledi, Kadir Beyin amel defteri hesap gününe kadar açık kalacaktır. Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın. Mekânı cennet olsun” diyerek kaleme aldığı ‘İstanbul’a Adanmış Bir Ömür: Kadir Topbaş’ adlı kitabından birkaç cümleyi okudu.

DEVAMLI YANIMIZDA HİSSEDİYORUZ

Dr. Kadir Topbaş’ın oğlu Hüseyin Topbaş ise “İstanbul’dan bir Kadir Topbaş geçti. Çok güzel hizmetler yaptı. Herkesle temas eden, güler yüzü ve sıcak kalbiyle herkesin kalbinde sevgi kazanan bir insan olarak yaşamını tamamladı. Mekânı cennet olsun. Makamı âli olsun. Bizler için kolay değil. Çok özenli ve titiz bir hayat yaşıyordu. Sanki çok uzun yıllar bizimle beraber olacak diye düşünüyorduk. Bizim için biraz ani oldu. Yoğun hizmet hayatı içerisinde kendisi çok göremediğimizden ötürü sanki şehir dışındaymış da gelecekmiş gibi hissediyoruz. Bizle güzel bağ kurmuş ve bu bağ vesilesiyle de şu an aramızda olmasa da sanki kalbimizle onu dinliyoruz. Devamlı yanımızda hissediyoruz. Rabbim inşallah bizi cennetinde buluşturur” diye konuştu.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık