sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5387
  • Euro 34.9085
  • GR ALTIN 2434.6
  • ÇEYREK 4004.1

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HAK SAHİPLERİ MUTLU

Esenler’de hayata geçirilen 60 bin konutluk Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesinde ilk etap konutları teslim edilmeye başlandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HAK SAHİPLERİ MUTLU
  • 30 Ağustos 2022, Salı 23:30

Esenler’de yapımı tamamlanan Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesinde konut sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlarımızın yüzleri gülüyor. Depreme dayanıklı, güvenilir, konforlu ve ferah evlerine kavuşan ev sahipleri, yeni konutlarında geçirecekleri mutlu vakitler için gün sayıyor.

“17 AĞUSTOS’U BİR DAHA YAŞAMAYACAĞIZ”
42 senedir Esenlerli olan hak sahibi Erhan Öztürk, kentsel dönüşüm projesi ile beraber kavuştuğu imkanları şöyle sıraladı:

“En basit örneği otoparkla ilgili çok büyük sıkıntımız vardı. Akşamları geldiğimiz zaman yer bulamıyorduk, evlerimiz depreme dayanıklı değildi. Tabii bu binaları yıkıp tekrardan yapamadığımız için sağ olsun devletimiz bize bir yer gösterdi. Oraya depreme dayanıklı, daha sağlam, yeşil alanı çok, çocukların oynayabileceği, otoparklı imkânlar sağlandı. Bu yüzden belediyemize çok çok teşekkür ederiz.”

99 depreminde, korkudan 15 gün evine giremediğini anlatan Öztürk, yeni konutlarda bu korkuyu bir daha yaşamayacağının altını çizdi.

“RANTSAL BİR DÖNÜŞÜM DEĞİL”
40 senedir Esenler’de oturan hak sahibi Sabit Bekiroğlu da kayıp arsa yüzünden yaşadığı problemin kentsel dönüşüm projesiyle beraber çözüldüğünü ifade etti. Bekiroğlu, “Babamın tırnaklarıyla kazıyarak aldığı bu alanda 179 metrekarelik alan vardı. Kayıp arsa yüzünden 40 senedir imar alamıyorduk. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Şu an bize kentsel dönüşüm bölgesinden yer verdi.” dedi.

Bekiroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“10 senedir kiracıydım, evlendikten sonra şimdi kendi evime taşınacağım. Allah nasip ederse ölçü almaya gidiyorum. Anahtarım elimde. Sadece Allah nasip ederse boya badana yapıp içine geçeceğim. Tekrardan söyleyeyim bu rantsal bir dönüşüm değil. Allah razı olsun Tevfik Başkan sözünü tuttu. Bizi dertten kurtardı. Tek sevincim çocuğumun oynayacağı bir alanın olması. İyi açık bir alanın olması, ferah bir alanın olması. Her şey onlar içindi. Tarifi yok yani, çok mutluyum. Çünkü kira çok zor, bize bu fırsatı veren başta Çevre Şehircilik Bakanlığı’na, Cumhurbaşkanımıza ve Tevfik Göksu Başkanıma teşekkür ediyorum.”

“RESMEN SERVET VERDİLER”
34 senelik Esenlerli olan Yakup Şenay da, “Bizim 3. katta oturuyorum ben, yürüsek sallanıyor. Şu gördüğünüz bodrumda demirler tel vazifesi görüyor artık, yıkılmak üzere yani. Belediyemiz bizi kurtardı. Belediye hariciyle bu keşmekeşi hiç kimse çözemezdi. Çünkü karışık bir durum. Sağ olsun devletimiz, gittik bugün de anahtarlarımızı aldık. “Şöyle borçlandıracaklar, böyle borçlandıracaklar” falan dediler ama çıkan borca borç diyemezsin, verdiklerinin yanında resmen bir servet verdiler.” dedi.

Yeni konutunu gezdiğini söyleyen Şenay, “Evimi gezdim, gezdim, süper, süper süper. Çok güzel. Yapılış şeklini gördüm. O temeldeki demirlerin arasına inan ki şu parmaklarımı soksam girmez. Nasıl bir döşemişler demiri biliyor musun? Yani harika, valla artık orası da depremde göçerse İstanbul’da taş taş üstünde kalmaz.” dedi.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık