sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5763
  • Euro 34.9884
  • GR ALTIN 2459.6
  • ÇEYREK 4043.3

GÖKSU: 'CUMHURİYET MİLLETİN DİRİLİŞ RUHUDUR'

"100. Yıl Marşı Yarışması"nın ödül töreninde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Cumhuriyet, açtığımız büyük bir penceredir ve bu milletin diriliş ruhunu temsil eder. Bu ruhu marşla gönüllere nakşetmek önemli bir gayret” dedi.

GÖKSU: 'CUMHURİYET MİLLETİN DİRİLİŞ RUHUDUR'
  • 05 Mart 2022, Cumartesi 0:13

Çekmeköy Belediyesi’nce düzenlenen “100. Yıl Marşı Yarışması”nda ilk 100’e giren şiirler belli oldu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen yarışmada, şiir etabının ödülleri Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) verildi.

DİRİLİŞ RUHUNU MARŞLA GÖNÜLLERE NAKŞEDİYORSUNUZ

Ödül töreninde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bu milletin diriliş ruhunu bir marş ile gönüllere nakşetmek en önemli gayrettir” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Çok özenle ve dikkatle düşünülmüş, önümüzdeki yıllar boyunca milletimizin dudaklarından tınısı, yüreklerinden sevgisi, gönlüne nakış gibi işlenerek heyecanı eksik olmayacak marşının seçiliş törenine hepimiz şahitlik edeceğiz. Özellikle bu özgün projeyi düşünen Çekmeköy Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Türkiye’de medeniyetler, İbn Haldun’un tarif ettiği gibi ‘medeniyetler de insan ömrü gibidir; doğarlar, yaşarlar ve ölümler’. Her medeniyet kendisine yeni pencereler ve ufuklar açarak yollarına devam eder. Bizim için cumhuriyet, açtığımız büyük bir penceredir. Milletin benliğiyle ortaya çıkmış, milletin diriliş ruhudur. Bu milletin diriliş ruhunu temsil eden, gelecek yüzyıllara taşıyan, aşkını ve sevdasını dillendirecek olan bu duygusal zemini bir marşa dökmek ve bunu bir marş ile beraber gönüllere nakşetmek en önemli gayrettir. Bizim için cumhuriyet; özgürlüktür, vicdandır, teknolojidir, gelişmektir, adalettir. Yeryüzünde bu milletin her bir zerresinin özgürce bahsedildiği önemli bir medeniyettir. Bu güzel duyguyu, bu güzel yarışmayla taçlandıran Çekmeköy Belediyemize can-ı gönülden teşekkür ediyorum. “

400 BİN LİRA ÖDÜL DAĞITILACAK

Yarışmanın ilk aşaması olan şiir etabına 81 il ile 14 ülkeden 2 bin 259 başvuru yapıldı. Hazırlanan özel kitapta yer verilen 100 eser, ikinci etaptaki beste yarışmasında kullanılacak.

İlk 100’e giren her bir eserin şairlerine 2 bin 500 lira olmak üzere, toplam 250 bin liralık para ödülü dağıtılacak. Beste yarışmasında da kazanan şiirler ise 50 bin liralık ikinci bir ödül alacak. Birinci olan marşın sahibi ise 100 bin lirayla ödüllendirilecek. Yarışmanın sonunda, 400 bin liralık ödül dağılmış olacak.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık