sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5585
  • Euro 34.9864
  • GR ALTIN 2436.1
  • ÇEYREK 4013.2

FİLİSTİN ACILARI TİYATRO SAHNESİNDE!

Esenler Belediyesi, oyuncu Nurdan Albamya’nın Filistinli Meryem’in hayatını sahneye taşıdığı “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” adlı tek kişilik oyunun galasına ev sahipliği yaptı.

FİLİSTİN ACILARI TİYATRO SAHNESİNDE!
  • 26 Ekim 2022, Çarşamba 21:35

Esenler Belediyesi, oyuncu Nurdan Albamya’nın Filistinli Meryem’in hayatını sahneye taşıdığı “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” adlı tek kişilik oyunun galasına ev sahipliği yaptı. Filistin meselesini Filistinli bir kadının hikayesi üzerinden tiyatro ile anlatan Albamya, “Bu direniş herkese örnek olmalı” dedi.

Esenler Belediyesi, oyuncu Nurdan Albamya’nın Filistinli Meryem’in hayatını sahneye taşıdığı “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” adlı tek kişilik oyunun galasına ev sahipliği yaptı. Dr. Kadir Topbaş Sanat Merkezi’nde perde açan oyunun gala törenine, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve çok sayıda tiyatrosever katıldı. Filistinlilerin yaşadığı maddi, manevi zulme ve bu zulümlerin getirdiği psikolojik sıkıntılara odaklanan oyun, gerçekte yaşanan olayları sahneye taşımasıyla dikkat çekiyor. Oyuncu Nurdan Albamya’nın yazıp oynadığı, Yunus Emre Obut’un yönettiği oyun, Kudüslü Meryem Ebu Najma’nın yaşamını tiyatro sahnesine taşıyor.

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLARA ODAKLANDIK

Oyun öncesinde kısa bir konuşma yapan oyuncu Nurdan Albamya, “Ben bir gazete haberi gördüm. Meryem Ebu Najma’ın Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya çok yakın olan eviyle ilgili dünyaya karşı gösterdiği bir direnişini gördük. Bu direniş herkese örnek olmalı. Sonrasında ‘Bu haberi geliştirebilir miyiz?’ diye düşündük. Sonra ben biraz üzerine yazıp çizmeye başladım. Baktım gelişiyor ama o noktada hikayelerin gerçeklik payıyla alakalı bayağı önemli isimlere ulaştık. Onlarla özellikle tarihçi hocalarımızla konuştuk. Hangi bilgi doğru, hangi bilgi yanlış bunlara odaklandık. Bununla alakalı hem seyircimize de yanlış ile doğru arasındaki farkı göstermek istedik. Filistin ile alakalı yanlış bilinenlerin aslını seyircilerimize göstermek hem bizim de öğrenebilmemiz için yoğun bir sürece girdik. Filistin üzerine yazılmış bir sürü tez okuduk. Elimizde yeterli malzeme var dedik, sonrasında oyunun dramaturjisi yapıldı, çeşitli revizeler yaptık. Ortaya çıkan şeyi de beğendiğimiz için bunu oyun haline getirmek istedik. Bu akşam galamız var, seyircimizi heyecanla bekliyoruz” dedi.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık