sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4784
  • Euro 34.8534
  • GR ALTIN 2442.4
  • ÇEYREK 4022.6

ESENLERLİ MİNİKLERDEN KEDİLER GÜNÜNE ÖZEL SERGİ

Esenler Belediyesi, 17 Şubat Dünya Kediler Günü dolayısıyla tamamı çocukların eserlerinden oluşan “Resim ve Seramik Sergisi”ne ev sahipliği yaptı. Sergi kapsamında sevimli dostlarımızın fotoğraflarından oluşan bir seçki de kediseverlerin beğenisine sunuldu.

ESENLERLİ MİNİKLERDEN KEDİLER GÜNÜNE ÖZEL SERGİ
  • 23 Şubat 2022, Çarşamba 0:05

Esenler Belediyesi, 17 Şubat Dünya Kediler Günü kapsamında tamamı çocukların eserlerinden oluşan ‘Resim ve Seramik Sergisi’ni sanatseverlerle buluşturdu. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen sergide, 6 – 13 yaş arasındaki 30’a yakın öğrencinin seramik ve resimlerden oluşan kedi temalı eserleri meraklıların ilgisine sunuldu. Etkinliğe, Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) Genel Sanat Yönetmeni Abdülbaki Kömür, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı. Etkinliğe katılanlara kedi maması da verildi. Sergi, Şubat ayı sonuna kadar görülebilecek.

BİZLERE ÖĞRETECEKLERİ ÇOK ŞEY VAR

Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) Genel Sanat Yönetmeni Abdülbaki Kömür, “İnsanoğlu, canlı cansız her şeyin hakkını gözetmek zorundadır. Aynı zamanda hepimiz Allah’ı seviyoruz. ‘Peki Allah’ı nasıl seviyorsunuz?’ diye bir soru sorsam size. Allah’ı sevmenin yolu şudur: Yunus Emre diyor ya. Yaradılanı sevmek, Yaradandan ötürü . Hayvanları, eşyayı sevmekle başlar. Hayvanları ve eşyaları severseniz sonra insanları da seversiniz. Sonra Peygamberi seversiniz. Allah’ı böyle seversiniz. Peygamber Efendimiz bir savaşa ordu gönderirken ordu komutanına ‘Hayvanlara zarar vermeyin’ demiştir. Daha birçok şey var. Kedisi, köpeği ve daha farklı canlılar besleyenler var. Onlar diğer insanlardan farklı davranmaya başlarlar. Çünkü bu bir sevgi, bir dostluk bir ilişki biçimi kazandırır. Bu Kediler Günü’nün anlamı ise bir farkındalık oluşturmasıdır. Umarım hayvanlarla iyi geçiniriz. Onların bize öğreteceği çok şey var” dedi. Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu ise “Hz. Süleyman’ın ordusu karıncalar incinmesin diye yolunu değiştiriyor. Bizler böyle bir medeniyetin çocuklarıyız. Hocamızı ve yavrularımızı bir kez daha tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

HAYVANLARA OLAN SEVGİMİZİ GÖSTERMEK İSTEDİK

Serginin küratörlüğünü üstlenen Esenler Sanat Evi (ESEV) eğitmenlerinden Kader Peker, “Hem resim hem de seramikleri çocuklarla beraber yaptık. Çocuklar bu sergi için baya emek verdiler. Bunları yaparken de çok keyif aldılar. Birçoğunun evinde kedisi de var. Çok heyecanla bekliyorlardı. Hem hayvanlara olan sevgimizi göstermek istedik hem de yeteneklerini ortaya koymak istedi çocuklar. Sadece kediler değil bütün hayvanların hayatımızda yeri çok önemli ama kedilerin ayrı bir yeri var. Bizim kurumumuzun da Köpük adında bir kedisi var. Ben de öğrenciyken beslemiştim ama Köpük’ten sonra daha çok sevmeye başladım. İnsanı sakinleştirdiğini ve huzur verdiğini düşünüyorum. Her çocuğun hayatında, her insanın hayatında mutlaka bir hayvanın yer alması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

KEDİLERİ ÇOK SEVİYORUM

Etkinlikte eserlerini sergileyen Buğlem Melek Eroğlu, kedileri çok sevdiğini belirterek “Öğretmenimiz kedi sergisi yapacağımızı söyleyince hemen etkinliğe katılmak istedim. Öğretmenimiz bize bir sürü kedi fotoğrafı gösterdi. Ben de aralarından bir tanesini seçtim. Bunları yaparken çok zorlandım. Kedi sahibi değilim. Bir kuşum var. Ama kedi sahiplenmeyi çok istiyorum. Kedileri çok seviyorum. Dünya Kediler Günü olduğu için de çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Ecrin Şeker ise şu ifadeleri kullandı: “Kedileri çok sevdiğim için yatan kediler bana çok hoş geliyor. O yüzden bende yatan bir kedi resmi yapmayı düşündüm. Bu fotoğrafı gördüğümde öğretmenime bunu yapmak istediğimi söyledim. O da yapabileceğimi söyledi. Yaparken çok zorlanmadım. Çok güzel bir gün. Ne zamandır bu günü bekliyorum. Kediler de çok hoşlandığım hayvanlardan bir tanesidir.”

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık