sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5038
  • Euro 34.7826
  • GR ALTIN 2499.5
  • ÇEYREK 4113.0

ESENLERLİ MİNİKLERDEN GERİ DÖNÜŞÜM DEFİLESİ

Esenlerli minikler geri dönüşümden kıyafetler tasarladı. Tasarladıkları kıyafetlerin mankenliğini yaparak defilede sunan çocukların heyecanı görülmeye değerdi.

ESENLERLİ MİNİKLERDEN GERİ DÖNÜŞÜM DEFİLESİ
  • 02 Haziran 2022, Perşembe 21:06

Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Dede Torun Yaşam Merkezi, 4-6 yaş grubundaki Esenlerli çocukların evlerinde aileleriyle birlikte, “Sıfır Atık” projesine destek için geri dönüşüm malzemelerinden tasarladıkları kıyafetlerden oluşan bir “Geri Dönüşüm Defilesi” düzenledi. Çocuklar, atık poşet, kâğıt, plastik ve çeşitli malzemelerden birbirinden ilginç ve çevre dostu tasarımlar hazırladılar.

Esenler’in hayal gücü kuvvetli çocukları süper kahramanlardan astronata, Nasreddin Hoca’dan korsanlara kadar birçok özel tasarımla göz kamaştırdı. Evlerinde tasarladıkları kıyafetleri Dede Torun Yaşam Merkezi’nin bahçesinde hazırlanan özel sahnede jüri üyelerine tanıtan çocukların heyecanı yüzlerine yansıdı.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun da izlediği defilede birbirinden özel tasarımlar kıyasıya yarıştı. Zorlu jüri değerlendirmesi sonrasında Ahmet Eymen Candemir “Korsan” kostümüyle birinci olurken, Alperen Çalışkan “Alp” ile ikinci, Kadir Demir de “Astronat” kostümüyle üçüncü oldu. Birinciye bisiklet, ikinciye paten ve üçüncüye scooter, ilk 10’a giren çocuklara da akıl oyunları seti hediye edildi.

Geri dönüşüm defilesinin açılış konuşmasını yapan Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat, “Bugün çocuklarınız ve siz aileleri yaptığınız çalışmayla, kullandığımız ürünlerin tekrar farklı şekillerde işimize yarayabileceğini gösterdiniz. Dünyada iklim değişikliğinin söz konusu olduğu bu zamanda çevreyi, doğayı ve yeşili koruma, yeşili artırma gibi zorunluluklarımızı yerine getirmeliyiz” dedi.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık