sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5878
  • Euro 34.9391
  • GR ALTIN 2429.1
  • ÇEYREK 3999.1

'DÂHİ SERGİSİ' ŞANLIURFA’DA

Geçmişten geleceğe köprü kuran “Dâhi Sergisi”, Peygamberler ve medeniyetler şehri Şanlıurfa’da sergileniyor. Açılışını Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun yaptığı sergiye Karaköprü Belediyesi ev sahipliği yapıyor.

'DÂHİ SERGİSİ' ŞANLIURFA’DA
  • 17 Ocak 2022, Pazartesi 23:32

Esenler Belediyesi tarafından, yüzlerce yıl önce Doğu’nun saraylarında, rasathanelerinde ve medreselerinde yetişmiş, bilime ve sanata yön veren kişileri yeni nesle tanıtmak ve nasıl bir medeniyetin mensupları olduğumuzu göstermek amacıyla 2020 yılında başlattığı proje kapsamında oluşturulan “Dâhi Sergisi” Karaköprü Belediyesi ev sahipliğinde sergileniyor.

BU TOPRAKLAR DÂHİLER ÜRETMEYE DEVAM EDECEK

Sergi açılışından önce bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Dâhi sergisi ile gençleri özleriyle buluşturduklarını belirterek şu sözlere yer verdi:

“Dâhi Sergisi’nin medeniyet dokumuzu ve değerlerimizi aklımıza getiren, her bir santimetre karesinde medeniyetimizin tecessüm etmiş halini gördüğümüz Şanlıurfa’da açılmış olması ayrı bir anlam taşıyor. Bu sergiyle çocuklarımıza bastıkları toprakların sıradan topraklar olmadığını anlatmak istedik. Yaşadığınız medeniyet kağıt üzerinde yazılmış bir medeniyet değil büyük bir hikâyenin ürünüdür. Bu hikâyenin arkasında da büyük bilim, bilgi ve hikmet var.  İstedik ki herkes kendi aslını öğrensin. Biz gençlerimize nereden geldiklerini öğretebilirsek, nereye gideceklerini de öğrenebilirler. Karaköprü Belediyemizin bu gayretimize destek vermesi bizi çok mutlu etti. Bu toprakların önü açıktır. Bu topraklar dâhiler üretmeye ve insanlığı aydınlatmaya devam edecek. Yeter ki biz bastığımız toprakların kıymetini bilelim. Arzu ettiğimiz şey yaşadığımız toprağın farkına varmak ve bütün insanlığın anlayabileceği şekilde onlara sunmaktır. Bu gayretimiz de onun bir parçasıdır. “

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık