sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5117
  • Euro 34.9671
  • GR ALTIN 2432.6
  • ÇEYREK 4007.5

ÇEVRECİ MİNİK BEREN ‘SIFIR ATIK’ KUTUSUNA KAVUŞTU

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, evlerinin önündeki geri dönüşüm kutusunun yerinde olmadığını fark eden çevreci minik Beren’in sosyal medyadan gelen çağrısını yanıtsız bırakmadı.

ÇEVRECİ MİNİK BEREN ‘SIFIR ATIK’ KUTUSUNA KAVUŞTU
  • 04 Ağustos 2019, Pazar 0:32

Başakşehir'de evlerinin önündeki geri dönüşüm kutusunun yerinde olmadığını fark eden çevreci minik Beren, babası Burak Gökkaya aracılığıyla sosyal medyada yayınladığı videoda "Ben çöplerimi şimdi nereye atacağım?" diyerek Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'nu etiketledi.

Kartoğlu'nun minik kıza yanıtı gecikmedi

Çevre hassasiyeti yüksek olan minik Beren'in geri dönüşüm kutularının kaybolmasından dolayı sosyal medyada yayınladığı video büyük beğeni topladı. Küçük kızın yayınladığı videoyu Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu anında yanıtladı. Başkan Kartoğlu, yayınladığı videoda, kaybolan geri dönüşüm kutularının yerine yenilerini yollayacağını söyledi.

"Yarın mutlaka yenilerini sana göndereceğim"

Beren'in yayınladığı mesajı sosyal medyada gören Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Beren'cim mesajını aldım. Üzerinde 'Başakgiller' yazılı geri dönüşüm kutularınızın kaybolduğunu öğrenmiş oldum. Sakın üzülme, ben yarın mutlaka yenilerini sana göndereceğim. Özellikle seni ve aileni çevre hassasiyetinizden dolayı tebrik etmek istiyorum, Hoşça kal" diye konuştu.

Ekipler anında harekete geçti

Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Başkan Kartoğlu’nun talimatı üzerine sabah saatlerinde harekete geçti. Minik Beren’i mutlu etmek için yola koyulan ekipler soluğu Gökkaya ailesinin evinde aldı. Ekipleri annesi Merve Gökkaya ile beraber karşılayan Beren’in sevinci görülmeye değerdi.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’na teşekkür eden Beren, sıfır atık ünitesinin kaybolduğu günden beri biriktirdiği plastik atıkları geri dönüşüm kutusuna attı.

“Beren Başakgiller sayesinde çevre bilinci kazandı”

Beren’in annesi Merve Gökkaya, kızının, Türkiye’de ilk defa Başakşehir Belediyesi’nin başlattığı “Sıfır Atık, Güzel Gelecek” projesi sayesinde geri dönüşüm fikrini özümsediğini belirterek, “Beren Başakgiller’i ve özellikle de Dönüştör Fikri’yi çok sevdi. Evdeki plastik ve kağıt atıkları direkt götürüp geri dönüşüm kutusuna atıyordu. Kutularımız kaybolduktan sonra da çok üzülmüştü ama sağ olsun Başkanımız Yasin Kartoğlu Beren’in çağrısına kayıtsız kalmadı ve kutuları hemen evimize gönderdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık