sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5038
  • Euro 34.7826
  • GR ALTIN 2499.5
  • ÇEYREK 4113.0

Beyoğlu ile G’ijduvon Arasında Kardeş Şehir Anlaşması İmzalandı

Beyoğlu Belediyesi ile Özbekistan’ın Buhara şehrinin G’ijduvon Belediyesi arasında Kardeş Şehir Anlaşması imzalandı. Bu anlaşma ile birlikte iki şehir arasında sosyal, kültürel, ekonomi ve teknoloji alanlarında işbirliği yapılacak.

Beyoğlu ile G’ijduvon Arasında Kardeş Şehir Anlaşması İmzalandı
  • 28 Temmuz 2019, Pazar 23:22

Beyoğlu Belediyesi kardeş şehirlerine bir yenisini daha ekledi. Beyoğlu Belediyesi ile Özbekistan’ın Buhara şehrinin G’ijduvon Belediyesi arasında Kardeş Şehir Anlaşması imzalandı. İki şehir arasında sosyal, kültürel, ekonomi ve teknoloji alanlarında işbirliği yapılmasını amaçlayan anlaşmayı Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız İle G’ijduvon Belediye Başkanı Murodjon Anvarovich Umarov imzaladı. Bu anlaşmayla birlikte Beyoğlu’nun 10’u yurtiçinden olmak üzere toplamda 31 tane kardeş şehri oldu.

BEYOĞLU İLE G’İJDUVON ARASINDA İŞBİRLİĞİ GELİŞTİRİLECEK

Beyoğlu ile G’ijduvon arasında imzalanan kardeş şehir anlaşması ile birçok alanda işbirliği yapılabilecek. Anlaşmaya göre; Belediye heyetleri ile düzenli görüş alışverişinde bulunmayı, karşılıklı anlayışı ve güvenliği artırmak ve iletişim ve anlayışı güçlendirmek için sivil toplum örgütleri arasındaki dostane temasları teşvik edilecek. Yenilikçi teknolojiler ve hizmetler, bilgi ve iletişim teknolojileri, akıllı şehir çözümleri, e-yönetişim ve yerel yönetim alanlarındaki değişim ve işbirliğini artırmak için kültürel mirasa, yerel kalkınmaya teşvik edilecek. Kültür, sanat, gençlik ve turizm alanlarında işbirliğini teşvik etmek için çalışmalar yürütülecek. Ekonomik fırsatlar, yenilikler ve ortaklıklar konulu diyalog yoluyla ekonomik kalkınma ve yatırımlar teşvik edilecektir ve yerel ekonomilerin canlanmasını artıracak faaliyetler için işbirliğinde bulunulacak. İki belediyenin ortak menfaatini sağlamak için işbirliğinin diğer faaliyet alanlarını tartışılacak ve geliştirilecek.

Beyoğlu Belediyesi ile G’ijduvon Şehri Belediyesi arasında

Kardeş Belediye Anlaşması

Beyoğlu Belediyesi ve G’ijduvon Belediyesi arasındaki Kardeş Belediye Anlaşması, her iki bölgedeki insanlar arasında karşılıklı anlayış ve dostluğu teşvik etmek, karşılıklı refahı ve ortaklığın olumlu ilişkilerini geliştirmek, her iki belediyenin vatandaşları arasındaki işbirliği, eşitlik ve karşılıklı fayda temelli tecrübe ve bilgi paylaşımını gözetmek esas alınarak ortak menfaatler üzerine değişim ve işbirliğinin başlatılmasını amaçlamaktadır.

Beyoğlu Belediyesi ve G’ijduvon Belediyesi tarafından belirtilen yetki ve onay uyarınca, iki belediye arasındaki "Kardeş Belediye Anlaşması" aşağıda belirtilen ilkeler doğrultusundaki amaçlarla kurulduğu ilan edilmektedir:

  1. Belediye heyetleri ile düzenli görüş alışverişinde bulunmayı, karşılıklı anlayışı ve güvenliği artırmak ve iletişim ve anlayışı güçlendirmek için sivil toplum örgütleri arasındaki dostane temasları teşvik edilecektir.
  2. Yenilikçi teknolojiler ve hizmetler, bilgi ve iletişim teknolojileri, akıllı şehir çözümleri, e-yönetişim ve yerel yönetim alanlarındaki değişim ve işbirliğini artırmak için kültürel mirasa, yerel kalkınmaya teşvik edilecektir.
  3. Kültür, sanat, gençlik ve turizm alanlarında işbirliğini teşvik etmek için çalışmalar yürütülecektir.
  4. Ekonomik fırsatlar, yenilikler ve ortaklıklar konulu diyalog yoluyla ekonomik kalkınma ve yatırımlar teşvik edilecektir ve yerel ekonomilerin canlanmasını artıracak faaliyetler için işbirliğinde bulunulacaktır.
  5. İki belediyenin ortak menfaatini sağlamak için işbirliğinin diğer faaliyet alanlarını tartışılacak ve geliştirilecektir.

Bu “Kardeş Belediye Anlaşması” resmen tesis edilecek ve bu belge Beyoğlu Belediyesi ve G’ijduvon Belediyesi tarafından usule uygun bir şekilde uygulandığında yürürlüğe girecektir. Bu Kardeş Şehir Anlaşması, her belediye için birer olmak üzere iki orijinalde, üç dilde, Türkçe, İngilizce ve Özbekçe olarak imzalanmıştır.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık