sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5991
  • Euro 34.8138
  • GR ALTIN 2509.7
  • ÇEYREK 4129.7

‘AH TUNA VAH TUNA’ ESENLER’DE PERDE AÇTI

Esenler Belediyesi, ‘Ah Tuna Vah Tuna’ adlı tiyatro oyununun galasına ev sahipliği yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve Halk Sahne’nin prodüksiyonu ile sahnelenen oyun, izleyiciden tam not aldı.

‘AH TUNA VAH TUNA’ ESENLER’DE PERDE AÇTI
  • 13 Şubat 2022, Pazar 23:49

Esenler Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve Halk Sahne’nin prodüksiyonu ile sahnelenen ‘Ah Tuna Vah Tuna’ adlı tiyatro oyununun galasına ev sahipliği yaptı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde sahnelenen oyun, vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gördü.

Oyunda, Osmanlı Devleti’nin Balkanlardan çekilmesinin acısını duyan, sevdalarına kavuşabilmek için tüm Rumeli’yi Tuna Nehri boyunca geçen kahramanların, Lom Palanka’dan İstanbul’a uzanan trajikomik yol hikâyesi ele alınıyor.

Murat Akdağ tarafından yazıp yönetilen ve genel sanat yönetmenliğini Nazif Tunç’un üstlendiği oyunda, Sevi Cemre Cingirt, Ulukan Özpolat, Selma Eruzun, Müge Karataşlı ve Murat Akdağ sahne aldı.

HÜZÜNLÜ BİR HİKÂYE

Oyunun yapımcılığını ve genel sanat yönetmenliğini üstlenen Nazif Tunç, “Uzun bir aradan sonra ‘Halk Sahne’ diye tiyatro atölyesi kurduk. ‘Ah Tuna Vah Tuna’ bu atölyemizin ilk oyunu oldu. Gaziler yurdu olan Rumeli’nin Balkan savaşından sonra ilimizden çıkmasının hüzünlü hikâyesini anlatıyor. Balkandaki Rumeli’deki insanlar adaletli ve merhametli Osmanlı’nın arayışı içindeler. Geçen günler içerisinde yitirdikleri merhameti adaletin bekleyişi içindeler. Oyunumuz bunu anlatıyor” şeklinde konuştu.

YENİDEN DÜŞÜNME FIRSATI BULDUM

‘Ah Tuna Vah Tuna’ adlı oyunun yazarı ve yönetmenliğini üstlenen Murat Akdağ, “İki aydır prova yapıyoruz ve yaptığımız provanın bugün karşılığını göreceğiz. Bunun mutluluğu içindeyim. Oyun 1908 ile 1913 yılları arası bir dönemde geçiyor. Oyunu yazarken o dönem üzerine yeniden düşünme fırsatı buldum. Balkan Harbi, 31 Mart darbesi, Abdülhamit’e yapılan darbe gibi bu tür üzücü olayları tekrar tekrar inceleyince ülkenin başına gelen kötü şeylerle tekrar karşılaşmış oluyorsunuz.”

KISA ZAMANDA BÜYÜK YOL KATETTİK

Tiyatro oyununda 3 karakteri canlandıran Müge Karataşlı, kısa zamanda büyük bir yol katettiklerini belirterek “Ben bu oyun içerisinde üç karaktere sahibim. Bir tanesi Fatma ana oğlunu yitirmiş oğlundan sonra çok yalnızlık çekmiş ve yol gözleyen bir karakterdir. Bir de Aliş’in sevdalısı olan karakteri oynuyorum Zeliha. Zeliha’da Aliş’e aşık. Bu oyuna çok emek verdik. Çok çalıştık. Çok kısa zamanda çok büyük yol katettik. Uzun provalar yaptık. Çok heyecanlıyım. Umarım bizim yaşatmak istediğimiz duyguyu karşı taraftan çok rahat alır izleyiciler” ifadelerini kullandı.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık