sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.369
  • Euro 34.7147
  • GR ALTIN 2395.3
  • ÇEYREK 3940.5

Terör örgütü DEAŞa ekim darbesi

Terör örgütü DEAŞa yönelik etkin ve kararlı mücadelesini sürdüren Türkiye, geçen ay yurt genelindeki operasyonlarla örgüte ağır darbe vurdu.

Terör örgütü DEAŞa ekim darbesi
  • 01 Kasım 2018, Perşembe 13:12

MALATYA (AA) Terör örgütü DEAŞa yönelik etkin ve kararlı mücadelesini sürdüren Türkiye, geçen ay yurt genelindeki operasyonlarla örgüte büyük darbe vurdu, teröristlerin planladığı eylemler de güvenlik güçlerinin başarılı çalışmalarıyla engellendi.

Türkiyede terör örgütü DEAŞa karşı yürütülen mücadele kararlılıkla devam ediyor. Operasyonlarını aralıksız sürdüren güvenlik güçleri, geçen ay başta İstanbul, Sakarya, Kilis, Samsun ve Gaziantep olmak üzere farklı kentlerde şafak vakti eş zamanlı düzenledikleri başarılı operasyonlarla örgüte nefes aldırmadı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, polis, jandarma ve hudut birliklerinin ekim ayında yürüttüğü çalışmalarda, aralarında örgütün sözde sorumluları olduğu belirlenen yabancı uyrukluların da bulunduğu 223 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan 42 örgüt mensubu tutuklandı, zanlılardan bazıları sınır dışı edildi, bazılarının ise adli makamlardaki işlemleri sürüyor.

Ekimdeki bazı operasyonlar

İstanbul, Sakarya, Kilis, Elazığ, Yozgat ve Samsunda terör örgütü DEAŞa yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 6sı tutuklandı.

Kayseride, terör örgütü DEAŞın sözde göç ve lojistik komitesi Türkiye sorumlusuyla irtibatlı olduğu öne sürülen 4ü kadın 7 yabancı uyruklu gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılardan birinin, uluslararası terörizm suçundan arandığı belirlendi. Zanlıların ikametlerindeki aramada, çok sayıda sahte pasaport, dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. İşlemleri tamamlanan şüphelilerden 6sı sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Gaziantep, Mersin, Sakarya, Çankırı, Kocaeli, İstanbul, İzmir ve Nevşehirde terör örgütü DEAŞa yönelik operasyonda gözaltına alınan 45 kişiden 26sı tutuklandı.

İstanbulda terör örgütü DEAŞa yönelik operasyonda gözaltına alınan, örgütte emir seviyesinde bulunduğu ve örgütün sözde göç ve lojistik komitesi sorumlusu olduğu iddia edilen Abu Jafar kod adlı A.A.M. tutuklandı.

Bursada hakkında Suriyedeki Deyrizor bölgesinde DEAŞ terör örgütü adına zekat adı altında para topladığı, infazlara katıldığı ve örgütün propagandasını yaptığı yönünde tanık beyanları bulunan Ebu Hamza olarak bilinen Suriye uyruklu Ömer C, güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklandı.

Kiliste kırmızı bültenle aranan terör örgütü DEAŞ mensubu 2 terörist, Suriye sınır hattında yakalandı. Zanlılar, jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

DEAŞın sözde eğitim kurumu mühürlendi

Ankarada polis, terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olduğu belirtilen bir dergiye ait, sözde eğitim kurumu olarak kullanılan binaya operasyon düzenledi.

Milli Eğitim yetkililerinin de katıldığı operasyonda, eğitim verildiği iddia edilen 49 yaş arasındaki çocuklar, ailelerine teslim edilmek üzere emniyete götürüldü. Bina ise ekiplerce mühürlendi.

Terör örgütü DEAŞın üst düzey yöneticisi olduğu belirtilen ve tutuklu olan Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancukun da zaman zaman binaya gelerek toplantılar yaptığı belirtildi.

DEAŞ sanıkları hapse mahkum edildi

Kiliste terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan, aralarında İngiliz Stefan Samuel Aristidou ve ABDli Kary Paul Klemanın da bulunduğu 6 yabancı uyruklu sanığa 6 yıl 3er ay hapis cezası verildi.

Şanlıurfada terör örgütü DEAŞın sözde sağlık emiri olduğu iddiasıyla yargılanan Irak uyruklu sanık, 18 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adanada terör örgütü DEAŞ soruşturması kapsamında haklarında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan dava açılan tutuklu 2 sanıktan birine 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Terör örgütü DEAŞın sözde Adana emiri olduğu ileri sürülen ve kurulan özel ekip tarafından yaklaşık 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından özel bir hastanenin bahçesinde yakalanan Eyüp B. hakkında terör örgütü yöneticiliği suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık