sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3278
  • Euro 34.71
  • GR ALTIN 2408.2
  • ÇEYREK 3965.3

Hakkarili kadınların futbol başarısı

Geçen yıl TFF Kadınlar 1. Ligine yükselen Hakkarigücü Kadın Futbol Takımı, kısa sürede elde ettiği başarılarla dikkati çekiyor.

Hakkarili kadınların futbol başarısı
  • 01 Kasım 2018, Perşembe 13:12

HAKKARİ (AA) Hakkarigücü Kadın Futbol Takımı, kentte kadınlar futbol oynayamaz baskısına rağmen geçen yıl yükseldiği Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 1. Liginde başarıyla mücadele ediyor.

Hakkaride 2008 yılında kurulan kulüp, amatör ligin ardından 3 ve 2. Ligde futbol serüvenini sürdürdü. Geçen yıl 2. Ligi ikinci sırada tamamladıktan sonra playoff maçları sonunda TFF Kadınlar 1. Ligine yükselen Hakkarigücü Kadın Futbol Takımı, bu ligde sahasında taraftarlarının desteği ile oynadığı ilk karşılaşmayı 32 kazanarak güzel bir başlangıç yaptı.

Kadın futbolcular, 3 Kasım Cumartesi günü sahalarında oynayacakları Beşiktaş maçının hazırlıklarını sürdürüyor.

Tribünler tıklım tıklım doluyor

Kulüp başkanı ve takımın eski futbolcusu Kıymet Kurt, AA muhabirine, 10 yıl önce 18 kişilik kadroyla başladıkları futbol yolculuğunda büyük zorluklar çektiklerini söyledi.

Bu zorlukları teker teker aşarak iyi bir noktaya geldiklerini anlatan Kurt, Futbola ilk başladığımızda kız çocuğu nasıl şort giyer, nasıl futbol oynar dediler. Çünkü futbol denilince akla erkek oyunu geliyor. Fakat biz bunu yendik, başardık. Şimdi bakıyoruz tribünler tıklım tıklım doluyor. Bizzat ailelerimiz gelip destekliyor. dedi.

Kurt, eskiden köyüne gittiğinde babasının futbol oynayamazsın dediğini ancak şimdi en büyük desteği babasından gördüğünü ifade etti.

Eskiden çarşıdan futbol sahasına şortla gidemediklerini vurgulayan Kurt, Şimdi çok rahat gidip gelebiliyoruz. İnsanlar bize destek oluyor. Gördükleri her yerde selam veriyorlar. Gurur duyuyorlar. Biz de çok mutlu oluyoruz. diye konuştu.

Kulüpte 150 kadın futbolcu var

Başkan Kurt, şu anda 1. Ligde 25 sporcu ile mücadele ettiklerini, gençler, yıldızlar ve altyapı takımlarıyla bu sayının 150ye ulaştığını vurguladı.

Kurt, Vali Cüneyit Orhan Toprakın yanı sıra belediye, İl Jandarma ve Tugay Komutanlıkları ile Emniyet Müdürlüğünün de takıma büyük destek verdiğini sözlerine ekledi.

Futbolculardan Nursel Özkan da daha önce kentte şartların futbol oynamaya elverişli olmaması üzerine başka illerin takımlarına transfer olduğunun altını çizerek, Önceden Hakkaride Kadınlar futbol oynar mı? diyorlardı. En son Mersine transfer olmuştum. Hakkaride şartlar düzeldikçe ben de memleketime geldim. ifadelerini kullandı.

Memleketi adına sahada mücadele etmenin gururunu yaşadığını anlatan Nursel, Hakkaride şartların çok iyi olduğunu ve taraftarın takımlarına büyük destek verdiğini dile getirdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık