sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.34
  • Euro 34.879
  • GR ALTIN 2393.5
  • ÇEYREK 3937.1

Kanada resmi yayın kuruluşundan PKK propagandası

Kanada resmi yayın kuruluşu CBC, ülkenin resmi terör örgütleri listesinde olmasına rağmen PKKlı kadın teröristleri öven haber verdi.

Kanada resmi yayın kuruluşundan PKK propagandası
  • 03 Aralık 2018, Pazartesi 14:30

TORONTO (AA) CBC, Kanadanın Montreal kentinde yaşayan Kürt asıllı fotoğrafçı ve film yönetmeni Zayne Akyolun PKK mensubu terörist kadınların Kandil Dağındaki yaşantılarını anlatan, Espace Mile End Galerisinde 22 Kasımda açılan ve 20 fotoğraftan oluşan Rojeke (Bir Gün) isimli sergisinin haberini yaptı.

Kürdistanın kadın savaşçıları Montrealliler için yaratıcı çağrılar yapıyor başlığıyla yayımlanan haberde, Akyolun, sergi için samimi kareler yakalamak adına günlerce Kandildeki terör örgütü mensubu kadınlarla kaldığı ifadeleri kullanılırken, PKK için Türkiyenin doğusunda bağımsız bir Kürt devleti için savaşan yasa dışı bir isyancı grup tanımlaması yapıldı ve terör örgütü bölgede DEAŞa karşı mücadele eden bir grup gibi gösterildi.

Akyolun daha önce yazıp yönettiği Gülistan isimli filme de yer verilen haberde, PKKnın Kanada devleti tarafından terörist örgüt olarak kabul edildiği de belirtildi.

Kanada izin vermemeli

Türkiyenin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Akyolun terörü ve terör örgütünü öven filmi sonrası gerekli girişimleri yaptıklarını kaydetti.

Büyükelçi Ünal, şunları söyledi:

Söz konusu filmin evvelce Kanadada gösterimi öncesinde ve sonrasında büyükelçiliğimiz ve başkonsolosluklarımız federal ve yerel makamlar nezdinde gerekli girişimleri yapmıştı. Filmin Türkiye ve Kanada tarafından bir terör örgütü olarak tanınan PKK’nın propagandasını yaptığını bildirmiştik. Söz konusu filmi çeken kişinin Kanada’da da terör örgütü olarak tanınan PKK ve onun iş birlikçileri ile temas ve görüşmelerde bulunduğunun anlaşıldığını da kaydetmiştik. Bu fotoğraf sergisi hakkında da gerekli girişimlerde bulunmaktayız. Kanada, terörist örgütler listesine aldığı PKKnın, resmi yayın kuruluşu aracılığıyla propogandasının yapılmasına izin vermemelidir.

PKK Kanada'nın terör örgütleri listesinde

PKK, 10 Aralık 2002den bu yana Kanada Kamu Güvenliği Bakanlığının resmi terör örgütleri listesinde bulunuyor.

Bakanlık, PKKyı, hedefine ulaşmak için özellikle Türkiyede ve Kuzey Irakta bir gerilla savaşı ve terörizm kampanyası başlattı. Faaliyetleri, Türk ordusu, diplomatlar ve Türk işletmelerine Türkiyede ve bazı Batı Avrupa şehirlerinde saldırmaktır. Ayrıca, Türkiyedeki turizmi istikrarsızlaştırmak amacıyla turistleri bombalamak ve turistleri kaçırmakla da tanınıyor. şeklinde tanımlıyor.

Öte yandan, ülkede 7 Mayıs 2015 tarihinde kabul edilen anti terör yasasınca terörü övmek veya terör ve terör örgütlerinin propagandasını yapmak suç sayılıyor. Halen yürürlükte olan yasaya göre, terör suçuna rehberlik veya aktif olarak bir kişiyi terör suçuna teşvik etmek suç sayılıyor.

Terörün teşviki, savunulması, terör faaliyetlerinin hoş gösterilmesi, terörist organizasyonların ve örgüt mensuplarının övülmesi gibi suçlar için de en fazla 5 yıl hapis cezası öngörülüyor.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Etiketler: cbc Kanada

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık