sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4835
  • Euro 34.982
  • GR ALTIN 2438.3
  • ÇEYREK 4007.8

TİKA'DAN BALKANLARA SAĞLIK HİZMETİNDE DESTEK

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) ve Novi Pazar Halk Sağlığı Merkezi iş birliğinde Sırbistanlı acil sağlık personeline Acil Tıp Kapasite Artırma Programı (ATKAP) kapsamında Afet ve Acil Durum Müdahalelerine Giriş Eğitimi (ADG) düzenlendi.

TİKA'DAN BALKANLARA SAĞLIK HİZMETİNDE DESTEK
  • 04 Haziran 2022, Cumartesi 20:55

TİKA, AID ve Novi Pazar Halk Sağlığı Merkezi iş birliğinde yürütülen ATKAP eğitimi kapsamında Bosna Hersekli doktor ve acil tıp teknisyenlerine yönelik verilen eğitimlerin sonunda yerel eğitmen kapasitesi oluşturuldu. 2017 yılında başlatılan proje ile eğiticilerin ülke içi ve üçüncü ülkelerde afet ve acil durumlarda müdahaleler konusunda eğitim vermeleri amaçlandı. Bu amaç doğrultusunda Bosna Hersekli ve Türk eğitmenlerden oluşan ekip, 25-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında 21 Sırbistanlı acil sağlık hizmetleri çalışanına Afet ve Acil Durum Müdahalelerine Giriş Eğitimi verdi.

Teorik ve uygulamalı eğitim verildi

Sırbistan Novi Pazar’da düzenlenen ve Sancak bölgesinde yer alan farklı sağlık kurumlarının acil sağlık birimlerinde çalışan 21 Sırbistanlı doktor, hemşire ve acil tıp teknisyeninin katıldığı eğitimde, afet durumlarında sağlık hizmetleri, travma ve crush sendromu, triyaj ve olay yeri yönetimi, yaralı taşıma teknikleri temel ve ileri yaşam desteği konularında teorik ve uygulamalı bilgi verildi. Eğitim sonunda gerçekleştirilen sınavda başarı gösteren katılımcılara düzenlenen törende sertifikaları takdim edildi.

Sırbistan’da 300’den fazla proje

Sertifika töreninde konuşan Novi Pazar Başkonsolosu Başar Başol, Türkiye'nin doğal afetlerde ilk yardım konusunda oldukça donanımlı ve tecrübeli bir ülke olduğunu ve bu tecrübesini TİKA aracılığı ile Novi Pazar’da görev yapan sağlık çalışanları ile paylaşmasından dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti. TİKA Belgrad Koordinatörü Mehmet Mete Anaç ise TİKA olarak Sırbistan’da 300’den fazla proje gerçekleştirdiklerini, düzenlenen eğitimin Sırbistan’ın sağlık kapasitesini artırmayı hedeflediğini söyledi.

İleri seviye ATKAP eğitimleri devam edecek

AID adına konuşan eğitmen Dr. Mehmet Eyyüp Hazar, kriz durumlarında az sayıda kişiyle çok sayıda insan hayatı kurtarmanın önemine işaret ederken bu eğitimin özellikle bölgede sık yaşanan sel felaketlerine karşı sağlık çalışanlarının bilgisini ve donanımını artırdığını dile getirdi. Sırbistan’ın farklı bölgelerinde acil sağlık hizmetleri alanında çalışan personele yönelik ileri seviye ATKAP eğitimlerine devam edilmesi planlanıyor.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık