sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3454
  • Euro 35.1528
  • GR ALTIN 2236.6
  • ÇEYREK 3679.7

PİRLEPELİLER’DEN VEFA BULUŞMASI

Bayrampaşa’nın en eski dernekleri arasında yer alan Pirlepeliler Kültür ve Dayanışma Derneği, özel bir program düzenleyerek kuruluşundan bugüne eski başkan ve yöneticilere plaket verdi.

PİRLEPELİLER’DEN VEFA BULUŞMASI
  • 08 Mayıs 2019, Çarşamba 0:22

 


Marnas Hotel’de düzenlenen kahvaltılı toplantıya, Pirlepeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu, derneğin kurucuları, eski başkan ve yöneticileri, dernek üyeleri ile birlikte AK Parti Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyesi Ceyhun Çalışkan, İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Semih Çelebi, Balkan Sürücü Kursu’nun kurucularından Fatih Bayraktar, İyi Kalpler Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Adem Dişçi ile Şifa Niyetine Tiyatro Atölyesi Eğitmeni İlyas Çağlayan katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Pirlepeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İrfan Beşkardeş, 1987 yılında kurulan derneğin kuruluşundan bugünlere kadar gelmesinde emeği olan herkese vefa adına böyle bir kahvaltılı toplantı düzenlediklerini belirterek, “Derneğimiz kurulduğunda ben 17 yaşında bir gençtim. Derneğimizin kurucuları, eski başkan ve yöneticileri bugünlere gelmemizde sıkıntılı dönemler yaşadı, zaman zaman kırgınlıklar, küskünlükler oldu  ancak hiçbir zaman yılmadan derneğin gelişmesinde ve büyümesinde ve Pirlepelilerin bir çatı altında olması yönünde çok özverili davrandılar. Dernekçilik bir gönül işidir. Bizler de Pirlepe’ye sevdalı insanlar olarak derneğimizin bu onurlu görevini yürütmekteyiz. İnşallah sizlere layık oluruz. Dernek olarak bugünlere gelmemizi sağlayan ve ebediyete göç eden büyüklerimize Allah’tan rahmet, hastalarımıza da şifalar diliyorum. Derneğimizin tüm kurucu ve yöneticilerimize şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum” dedi.

EYÜP UÇAK: "DERNEKÇİLİK BİR GÖNÜL İŞİDİR"
Daha sonra kürsüye davet edilen Eski Eyüp Belediye Başkanı ve derneğin kurucularından Eyüp Uçak konuşmasında, “Derneğimizin kuruluşunda çok sıkıntılar çektik. Kuruluşundan sonra da çeşitli sıkıntılar yaşandı. Tüm Pirlepeliler ellerinden geldiğince derneğe maddi ve manevi yardımcı olmaya çalıştı. Maalesef 1 lira dahi vermeyip derneği kötüleyen insanlar da oldu. Dernekçilik bir gönül işidir ve burada gönlünü, sevdasını vermeyenlere yer yoktur. İşte bizler bu kötü insanları ayıklayarak bugünlere geldik. Derneğin kuruluşunda gayret gösteren, bugünlere gelmesini sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Yönetim kurulumuza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

HALİL TUNALI: BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR
Derneğin eski başkanlarından Halil Tunalı da yaptığı konuşmasında, “Dernekte uzun yıllar yönetimde bulundum. 2 yıl başkanlık yaptım. Bu bir bayrak yarışıdır. Her gelen yönetim derneği daha da ileriye taşıyor. İlk zamanlar bir yerimiz dahi yokken güç şartlarla da olsa alınan artık bir dernek binamız var. Tüm Pirlepe camiasını bir çatı altında toplayan derneğimize bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

MUKADDER KAŞELER: İYİ Kİ DERNEĞİMİZİ KURMUŞUZ
Derneğin kurucuları arasında yer alan Mukadder Kaşeler ise yaptığı konuşmada derneği ilk olarak 1985 yılında Beşiktaş’ta kurmaya çalıştıklarını belirterek, “O dönem benim 30 metrekare dükkanım vardı. Dernek merkezi olarak orasını göstermek istedik ancak çeşitli prosedürleri aşamadık. 1987 yılına gelindiğinde o dönemki büyüklerimizin de desteğiyle derneğimizi çok şükür Bayrampaşa’da hayata geçirmeyi başardık. İyi ki de kurmuşuz. Çok şükür bugünlere de geldik. Derneğimizin yönetimine böyle bir toplantı düzenlediği ve bizi bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SÜLEYMAN BİLGE: DERNEKLERDE KIRGINLIKLAR, KÜSKÜNLÜKLER OLMAMALI
İrfan Beşkardeş’den önceki dernek başkanı Süleyman Bilge ise yaptığı konuşmasında yeni yönetim kurulunun güzel işler yaptığını belirterek, “Eskiler ‘Boynuz kulağı geçti’ derler. İrfan Beşkardeş başkanlığındaki derneğimizin yönetim kurulunun başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Derneklerde katılımcılık ve hiçbir karşılık beklemeden gönüllülük esastır. Geçmişte büyüklerimiz derneğin kurulmasından bahsediyordu. Derneğimizin kuruluşundan bugünlere çok meşakkatli günler geçirdik. Aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet, hastalarımıza şifalar diliyorum. Bizler Göç acısıyla Rumeli topraklarından gelmiş Evlad-ı Fatihan’ın torunlarıyız. Cumhuriyetin temel değerlerine ve Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını benimseyen ve sahip çıkan bir derneğiz. Her geçen zaman önemli faaliyetlerde bulunuyoruz. Bayrampaşa’nın en eski ve etkili derneklerinden biriyiz ve tüm Rumeli ve Balkan dernekleriyle çok iyi ilişkiler içindeyiz. Derneklerde maalesef yönetimler bazen yalnız bırakılıyor. Derneklerde küslükler, kırgınlıklar olmamalı. Bu toplantımızın kucaklaşmaya vesile olmasını diliyorum. Gençlik kollarımız kuruldu. Yakın bir dönemde kadın kollarımız da kurulacak. Yönetim kurulumuzu bizleri bir araya getirdiği için kutluyor, başarılı çalışmalar diliyorum” dedi.


PLAKET TÖRENİ ŞİİR İLE TATLANDIRILDI
Programda söz alan eski yöneticilerden Hasan Yıldırım da yaptığı konuşmasında, Pirlepeliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin örnek gösterilen derneklerden biri olduğunu belirterek, örf, adet, gelenek ve göreneklerin yaşatılması yönünde derneklerin çok önemli bir görevi üstlendiğini ifade etti. 
Daha sonra kürsüye davet edilen  Pirlepeli Şair Mehmet Ali Osmanlı, kendi yazdığı “Pirlepe” ve “Atatürk” şiirlerini okudu.  Şairin okuduğu şiirler salondakilerden büyük alkış aldı.

ESKİ BAŞKAN VE YÖNETİCİLER ONURLANDIRILDI
Yapılan konuşmaların ardından plaket törenine geçildi. Derneğin kuruluşundan bugüne kadar gelmesindeki katkılarından dolayı eski başkan ve yöneticiler ile Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’e plaket takdim edildi. Başkan Aydıner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile toplantıda olduğu için törene katılamazken, plaketini AK Parti Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyesi Ceyhun Çalışkan aldı.  
Eski başkan ve yöneticilere plaketleri İrfan Beşkardeş, Rıdvan Bali, İbrahim Çalışkan, Erkan Deniz ve Gökhan İkican tarafından verildi. Plaket alan eski başkan ve yöneticiler şöyle; “Yusuf Kütük, Musa Kütük, Halit Tunalı, İsmail Bravo, Süleyman Bilge, Mukadder Kaşeler, Hasan Yıldırım, Gani Eminoğlu, Ziya Ayaz, Enver Selamet, Vahit Yeşilmenderes, Eyüp Uçak, Enver Albayrak, Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Recep Sönmez, Mustafa Tanrıöver, Niyazi Şişman, Mehmet Ali Osmanlı, Haşim Şengüler, Cezali Hasanlar, İsmail Dişçi, Recep Akar, İrfan Yıldız, Nebi Gül, Selahattin Bayraktar, Cemal Gül, Nuhi Çelebi, Adem İkican, Nazmi Olgun.

Kaynak: Bayrampaşa Tv.

HABERE AİT RESİMLER

YEŞİLAY VARSA HAYAT VAR YEŞİLAY VARSA HAYAT VAR

YEŞİLAY HAFTASI ORYANTİRİNG YARIŞMASI YEŞİLAY HAFTASI ORYANTİRİNG YARIŞMASI

BAYRAMPAŞA MİLLET BAHÇESİ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI BAYRAMPAŞA MİLLET BAHÇESİ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

BAYRAMPAŞA SEVDASI GÖNÜLLERE NAKŞEDİLECEK BAYRAMPAŞA SEVDASI GÖNÜLLERE NAKŞEDİLECEK

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık