sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4097
  • Euro 34.8063
  • GR ALTIN 2411.3
  • ÇEYREK 3970.2

YPG/PKK Deyrizordaki başarısızlığına kılıf arıyor

Terör örgütü YPG/PKK, Deyrizorda DEAŞ karşısındaki başarısızlığını gizlemeye çalışıyor.

YPG/PKK Deyrizordaki başarısızlığına kılıf arıyor
  • 01 Kasım 2018, Perşembe 13:12

ANKARA (AA) Terör örgütü YPG/PKK, Suriyede DEAŞ karşısında geri çekilmek zorunda kalmasının nedenini, Türkiyenin Fıratın doğusundaki terör hedeflerine saldırıları olarak göstermeye çalışıyor. Örgüt bu yolla, ABDnin kendisine desteğini artırmayı planlıyor.

Terör örgütleri YPG/PKK ile DEAŞ arasında Deyrizordaki çatışmalar 11 Eylülden bu yana sürüyordu.

YPG/PKK, DEAŞın kentteki son kalesi Heccin ilçesini ele geçirmek için yaklaşık 6 bin teröristiyle saldırdı.

Örgüt, DEAŞın Suriyenin enerji zengini kenti Deyrizordaki varlığını tümüyle bitirmek için ABD ve Fransanın desteğiyle yoğun saldırılar düzenledi.

YPG/PKK, Heccin ilçe merkezi, Şiife, Bagoz ve Süse belde merkezleri ile BuHesan ve BuHatir köylerinde süren çatışmalarda yüzlerce mensubunu kaybetti.

Fakat ABD ve Fransanın desteğine rağmen örgüt ilerleyemedi. DEAŞlı teröristlerin sert karşılıklar vermesi sonucu ele geçirdiği yerlerden kısa süre sonra çekilmek zorunda kaldı.

YPG/PKK, yalnızca 27 Eylülde ele geçirdiği Bagoz belde merkezini elinde tutabildi.

Başarısızlığı örtme arayışı

ABD desteğini alabilmek için SDG ismini kullanan terör örgütü, sosyal medya hesaplarından dün yaptığı açıklamada, DEAŞa karşı operasyonlarını Türkiyenin Aynularabda (Kobani) son günlerde düzenlediği operasyonlar nedeniyle sonlandırdığını duyurdu.

Örgüt bu yolla, ABD ve Fransanın desteğine rağmen terör örgütü DEAŞ karşısındaki başarısızlığını ört bas etmeye çabalıyor.

İki taşla bir kuş vurmayı hedefleyen örgüt, Türkiyenin saldırıları karşısında ABDyi yanına çekmeye de çalışıyor.

Terör örgütü, ABDden Türkiye konusunda güvence alabilmek için kendi imkanlarıyla bir tür şantaj yapmaya çalışıyor. ABD ordusuna, Türkiyeyi engellemezseniz Deyrizorda devam edemeyiz mesajını veriyor.

YPG/PKK, aynı taktiği Zeytin Dalı Operasyonu sırasında da uygulamıştı. Örgüt, operasyon başladıktan sonra Fıratın doğusu ve Haseke ilinin güneyindeki bölgelerde DEAŞa karşı başlattıkları saldırıları, Türk ordusunun Afrin harekatı yüzünden durdurduklarını açıklamıştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık