sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.2373
  • Euro 34.8797
  • GR ALTIN 2431.8
  • ÇEYREK 4000.5

Ukrayna’ya ait gemilere ateş açıldığı yolundaki haberleri endişeyle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığından Azak Denizindeki olaylarla ilgili Ukrayna’ya ait gemilere ateş açıldığı ve yaralılar bulunduğu yolundaki haberleri endişeyle karşılıyoruz açıklaması yapıldı.

Ukrayna’ya ait gemilere ateş açıldığı yolundaki haberleri endişeyle karşılıyoruz
  • 26 Kasım 2018, Pazartesi 13:30

ANKARA (AA) Dışişleri Bakanlığından Azak Denizi ve Kerç Boğazı civarındaki gerginliğin takip edildiği belirtilerek, Bu çerçevede Ukraynaya ait gemilere ateş açıldığı ve yaralılar bulunduğu yolundaki haberleri endişeyle karşılıyoruz. ifadeleri kullanıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, yaşanan gerginlikle ilgili şu ifadelere yer verildi:

Azak Denizi ve Kerç Boğazında yaşanmakta olan gelişmeleri ve artan gerginliği takip ediyoruz. Bu çerçevede Ukraynaya ait gemilere ateş açıldığı ve yaralılar bulunduğu yolundaki haberleri endişeyle karşılıyoruz. Karadenize kıyıdaş bir ülke olarak Kerç Boğazından geçişlerin engellenmemesi gerektiğini vurguluyoruz.

Açıklamada, bölgesel barış ve istikrarı tehlikeye sokabilecek adımlardan kaçınılması, uluslararası hukuka saygı gösterilmesi, ayrıca sağduyu ve itidal içinde hareket edilerek, gerginliğin tırmandırılmaması çağrısında bulunuldu.

Dün sabah saatlerinde, Azak Denizinde Rus savaş gemileriyle Ukrayna savaş gemilerinin karşı karşıya geldiği belirtilmiş, Rus karasularına girdiği iddiasıyla Rusyaya ait savaş gemileri Ukrayna savaş gemilerine müdahalede bulunmuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık