sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.2053
  • Euro 35.1156
  • GR ALTIN 2500.6
  • ÇEYREK 4111.0

Trump senatörlerin CIA Direktörünü dinlemesinden endişelendi

New York Times Yayın Kurulu, Trump, büyük olasılıkla, Senatörlerin, Haspeli dinlediklerinde, (Kaşıkçı) emrinin, (Suudi Arabistan yönetiminin) en üstlerinden geldiğinden hiç şüphesi kalmayacağından endişelendi. değerlendirmesinde bulundu.

Trump senatörlerin CIA Direktörünü dinlemesinden endişelendi
  • 30 Kasım 2018, Cuma 23:00

NEW YORK (AA) Amerikan New York Times Yayın Kurulu, ABD yönetiminin, Senatoya yaptığı Yemen ve Cemal Kaşıkçı sunumuna, Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Gina Haspelin katılmamasına ilişkin, Trump, büyük olasılıkla senatörlerin Haspeli dinlediklerinde, böyle küstah ve karmaşık bir cinayet (Kaşıkçı) emrinin, (Suudi Arabistan yönetiminin) en üstlerinden geldiğinden hiç şüphesi kalmayacağından endişelendi. değerlendirmesinde bulundu.

NYT yayın kurulu, Senato, Suudi Arabistanın önüne geçti başlıklı bir makale kaleme aldı.

ABD Senatosunun, Trump yönetiminin Yemendeki iç savaşta Suudi Arabistana verdiği desteği bitirmesini öngören karar tasarısının alt komitelerde kabul edildiği ve Senatoda oylamaya sunulacağı hatırlatılan makalede, Ancak Kongre bu tasarıyı yasalaştırıp, yürürlüğe koymazsa Senatonun Yemen adımı sadece acı çeken Yemenliler için çok az bir rahatlama sağlayan bir çıkış olacak. ifadesi kullanıldı.

Makalede, ABD Başkanı Trumpın, Kaşıkçı cinayeti konusunda ağırlığını ortaya koyamadığına dikkat çekilerek, bu durumun, Cumhuriyetçi Partinin en önemli isimlerinden Senatör Lindsey Grahamı bile rahatsız ettiği kaydedildi.

Öte yandan CIA Direktörü Haspelin, çarşamba günü Kongrede yapılan brifingde yer almamasının da senatörlerin tepkisine neden olduğuna işaret edilen makalede, CIAnın işi bilgileri değerlendirmek, birinin aleyhine kanıt toplamak değil, Trump, büyük olasılıkla Senatörlerin Haspeli dinlediklerinde, böyle küstah ve karmaşık bir cinayet (Kaşıkçı) emrinin, (Suudi Arabistan yönetiminin) en üstlerinden geldiğinden hiç şüphesi kalmayacağından endişelendi. ifadesine yer verildi.

ABDnin çıkarlarıyla değerleri arasında denge kurulması talebi

Makalede, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeonun, Wall Street Journal gazetesi için kaleme aldığı bir makalede, Kaşıkçı cinayetinin, Capitol Hillde homurtuları artırdığını yazdığı belirtilerek, şu yoruma yer verildi:

Sayın Pompeo ve patronunun anlamadığı şey, Capitol Hillden gelen bu homurtular, SuudiAmerikan ittifakının önemini görmezden gelmek değil, kimse bunu inkar etmiyor ancak bu homurtular, ABDnin çıkarlarıyla ABDnin değerleri arasında bir denge kurulması talebi.

Senatörler Haspelin kendilerini bilgilendirmesini talep etmeli

Makalede, Yemende 2015ten bu yana devam eden iç savaş vahşice diye nitelendirilerek, prosedürler nedeniyle Senatoya sunulan yasa tasarısının yılbaşından önce kabul edilmesinin mümkün olmadığı tahmini de paylaşıldı.

Makalede son olarak şu çağrılarda bulunuldu:

İnsan hakları ya da hukukun üstünlüğüne önem veren senatörler homurdanmaya devam etmeli ve Haspelin kendilerini bilgilendirmesini talep etmeli. Ayrıca Buenos Airesdeki G20 Zirvesinde, Trump ve Muhammed bin Selman ile olacak liderler, Kaşıkçı cinayeti tüm detaylarıyla ortaya çıkarılıp, suçlular sorumlu tutulana ve Yemendeki kıyım durdurulana kadar Suudi Arabistan ile iş yapmayacaklarını açıkça belirtmeli.

Muhabir: Dildar Baykan

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık