sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3828
  • Euro 34.7536
  • GR ALTIN 2425.7
  • ÇEYREK 3990.6

Trump, petrol fiyatı konusunda temkinli

ABD Başkanı Trump, İran yaptırımlarına dair, Bugüne kadarki en güçlü yaptırımları getirdik, fakat petrol konusunda biraz yavaş gitmek istiyoruz, petrol fiyatlarının yükselmesini istemem. dedi.

Trump, petrol fiyatı konusunda temkinli
  • 05 Kasım 2018, Pazartesi 23:30

WASHINGTON (AA) ABD Başkanı Donald Trump, İranın petrol ticaretine yönelik yaptırımları zamana yayarak uygulamaya geçireceklerini ve dünyada petrol fiyatlarının yükselmesini istemediğini söyledi.

Beyaz Sarayın bahçesinde İran yaptırımlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Trump, yaptırımların bütünü ile İranın petrol ihracatı konusunu birbirinden ayrı değerlendirdiğine işaret etti.

İrana karşı çok güçlü ve sert bir pozisyon aldıklarını belirten Trump, (İrana yönelik) Bugüne kadarki en güçlü yaptırımları getirdik fakat petrol konusunda biraz yavaş gitmek istiyoruz, dünyada petrol fiyatlarının yükselmesini istemem. ifadesini kullandı.

Petrol fiyatları konusunda ABDnin temkinli bir tavır izleyeceği sinyalini veren Trump, Bunun İran ile bir ilgisi yok, İranın petrolünü (ihracatını) hemen sıfıra indirebilirim ancak o zaman piyasalarda bir şoka neden olur. Petrol fiyatlarının yükselmesini istemem. değerlendirmesini yaptı.

ABDnin İrana yönelik ikinci yaptırım paketi bugün itibarıyla resmen devreye girmiş, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ikinci yaptırım paketinde petrol ithalatına ilişkin Türkiyenin de dahil olduğu 8 ülkeye geçici muafiyet tanınacağını açıklamıştı.

Pompeo, Türkiye, Çin, Hindistan, İtalya, Yunanistan, Japonya, Güney Kore ve Tayvana, İrana yönelik yaptırımlara ilişkin geçici muafiyet tanıyacaklarını belirtmişti.

İlki 7 Ağustosta devreye giren yaptırım paketinin ikinci adımı kapsamında ABD, 50 İran bankası ile 700den fazla şirket ve kişiyi yaptırım listesine eklemişti.

Muhabir: Hakan Çopur

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık