sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4504
  • Euro 34.829
  • GR ALTIN 2438.6
  • ÇEYREK 4015.1

TİKA'DAN SANCAK BÖLGESİNE DESTEK

Karadağ’ın kuzey bölgesinde yer alan Plav Belediyesi Koruma ve Kurtarma Merkezi’ne Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yangın söndürme ve kurtarma ekipmanları ile koruyucu elbise desteğinde bulunuldu.

TİKA'DAN SANCAK BÖLGESİNE DESTEK
  • 03 Eylül 2022, Cumartesi 21:39

Karadağ’da kamu yatırımlarının en düşük olduğu bölgelerin başında Sancak bölgesi yer almaktadır. Altyapı yetersizliği, yerel yönetim tarafından sunulan hizmetlerde ekipman eksikliği, nitelikli personel yetersizliği gibi konular bölgenin ortak sorunları olarak öne çıkmaktadır.

TİKA tarafından gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında 2016 yılında Zablyak Belediyesi, 2018 yılında Gusinye Belediyesi itfaiye teşkilatlarına ekipman ve ATV aracı temin edilmişti. Ayrıca 2021 yılında Zablyak, Gusinye, Plav ve Berane Belediyesi itfaiye personelinin katılımıyla Temel İtfaiye Eğitimi düzenlenmişti.

Yaklaşık 500 km² sorumluluk alanına ek olarak çevredeki belediyelere de destekte bulunan Plav Belediyesi Koruma ve Kurtarma Merkezi’ne TİKA tarafından yangın söndürme ve kurtarma ekipmanları ile koruyucu elbise temin edildi. Plav Koruma ve Kurtarma Merkezi’nde düzenlenen teslim törenine; Plav Belediye Başkanı Nihad Canovic, Plav Koruma ve Kurtarma Merkezi Müdürü Besim Gutiç, 2022 Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Karadağ’da bulunan öğrenciler ve TİKA personeli katıldı.

Törende konuşan Plav Belediye Başkanı Nihad Canoviç, verilen destekten dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti. TİKA Karadağ Koordinatörü Abdurrahman S. Toprak ise Plav Belediyesi Koruma ve Kurtarma Merkezi’nin doğa turizminin önemli noktalarından birisi olan Plav’da meydana gelebilecek afetlere meydana gelebilecek müdahalelerde acil durumlara karşı daha hazırlıklı olacağını kaydetti. Toprak, bölgeye yönelik projelerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık