sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.1847
  • Euro 35.1156
  • GR ALTIN 2500.6
  • ÇEYREK 4111.0

ŞİÖ'nün yeni Genel Sekreteri Vladimir Narov oldu

Şanghay İşbirliği Örgütünün yeni Genel Sekreteri eski Özbekistan Dışişleri Bakanı Vladimir Narov oldu.

ŞİÖ'nün yeni Genel Sekreteri Vladimir Narov oldu
  • 02 Ocak 2019, Çarşamba 13:16

TAŞKENT (AA) Özbekistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ülkeleri Devlet Başkanları Konseyinin daha önce alınan kararına göre, Özbekistan Cumhurbaşkanlığına bağlı Stratejik ve Bölgelerarası Araştırmalar Enstitüsü Direktörü Büyükelçi Vladimir Narov, 1 Ocak itibarıyla ŞİÖ Genel Sekreterliği görevine başladı.

Örgütün 2017 - 2018 döneminde genel sekreterliğini yapan Raşid Alimov’un yerine göreve başlayan Narov, 2019 - 2020 yıllarında bu görevde bulunacak.

Narov, 2006 - 2010 yıllarında Özbekistan Dışişleri Bakanı, öncesinde de çeşitli ülkelerde büyükelçilik görevlerinde bulunmuştu.

2001 yılında Çin, Rusya, Kazakistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Özbekistan tarafından kurulan örgüte geçen sene Pakistan ve Hindistan üye oldu. Afganistan, Belarus, İran ve Moğolistan’ın gözlemci üye olduğu örgütte Azerbaycan, Ermenistan, Kamboçya, Nepal, SriLanka ve Türkiye ise diyalog ortağı statüsüne sahip.

Muhabir: Bahtiyar Abdukerimov

11. ULUSLARARASI İLETİŞİM GÜNLERİ BAŞLIYOR 11. ULUSLARARASI İLETİŞİM GÜNLERİ BAŞLIYOR

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık