sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3035
  • Euro 34.8993
  • GR ALTIN 2456.8
  • ÇEYREK 4039.2

Reyhanlı saldırısının planlayıcısına 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

MİT operasyonuyla Suriyeden getirilen Reyhanlı saldırısının planlayıcısı Yusuf Nazik için 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Reyhanlı saldırısının planlayıcısına 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi
  • 26 Kasım 2018, Pazartesi 13:00

ANKARA(AA) MİT Başkanlığının operasyonuyla Suriyeden getirilen Reyhanlı saldırısının planlayıcısı Yusuf Nazikin yargılandığı davada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Nazik ile saldırıda yaralananlar ve hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.

Sanık avukatı ise mazeret dilekçesi vererek duruşmaya katılmadı.

Müşteki şehit babası Ahmet Tuna, Nazikten, kendisine 5 yıldır kimlerin finans sağladığını ve Türkiyeden Suriyeye geçişi sırasında kimlerin yardımcı olduğunu açıklamasını istedi.

Sanık Nazik, önceki beyanlarını tekrarladığını dile getirdi.

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan iddia makamı, saldırının planlayıcısı Nazikin, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak suçundan 1, 5i çocuk 52 kişiyi kasten öldürmek suçundan 52 kez olmak üzere toplamda 53 defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Savcı, Nazik hakkında, saldırıda yaralanan sayısınca 130 kez öldürmeye teşebbüs ile izinsiz patlayıcı madde bulundurmak ve mala zarar vermek suçlarından da çeşitli sürelerde hapis cezası verilmesini istedi.

Mütalaanın ardından mahkeme heyeti, sanık avukatının hazır olmaması sebebiyle duruşmayı 14 Şubat 2019a erteledi.

Heyet ayrıca, firari sanıkların dosyasının Nazikin yargılandığı dosyadan ayrılmasına ve Nazikin tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Davanın geçmişi

Hatayın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013te 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırılarla ilgili 33 kişinin yargılandığı dava, 23 Şubat 2018de karara bağlanmıştı.

Saldırının faili ve planlayıcısı olmakla suçlananlardan Nasır Eskiocakın da arasında bulunduğu 9 sanığa 53 kez ağırlaştırılmış müebbet, 13 sanığa da 15 ile 22 yıl 6 ay arasında değişen sürelerde hapis cezası verilmişti.

Aralarında Nazikin de bulunduğu firari sanıkların dava dosyasının ise ayrılmasına hükmedilmişti.

Yusuf Nazik, 12 Eylül 2018de MİT tarafından Suriyenin Lazkiye kentinde düzenlenen operasyonla Türkiyeye getirilmiş ve mahkemece 24 Eylül 2018de tutuklanmıştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık