sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.2486
  • Euro 34.8539
  • GR ALTIN 2436.0
  • ÇEYREK 4008.2

Mem ile Zin kapalı gişe sahneleniyor

İslam alimi ve Kürt düşünür Ahmedi Haninin tiyatroya uyarlanan ve Diyarbakır Devlet Tiyatrosunda sahnelenen Mem ile Zin eseri, tiyatroseverlerden yoğun ilgi görüyor.

Mem ile Zin kapalı gişe sahneleniyor
  • 28 Kasım 2018, Çarşamba 14:30

DİYARBAKIR (AA) İslam alimi ve Kürt düşünür Ahmedi Haninin tiyatroya uyarlanan ve Diyarbakır Devlet Tiyatrosunda sahnelenen Mem ile Zin eseri, kapalı gişe oynuyor.

Ağrının Doğubeyazıt ilçesinden dünyaya gelen şair, filozof, tarihçi ve mutasavvıf İslam Alimi Ahmedi Haninin Kürtçenin Kurmanci lehçesinde yazdığı ve tiyatroya uyarlanan Mem ile Zin adlı oyun, Diyarbakır Devlet Tiyatrosunca sahneleniyor.

Cuma Boynukara tarafından tiyatroya uyarlanan ve Fırat Aygün tarafından yönetilen Kürtçe şarkı ve diyalogların da yer aldığı Mem ile Zin oyunu, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Sahnelendiği günden bu yana kapalı gişe oynanan ve şu ana kadar 4 bin kişi tarafından izlenen oyun, tiyatro sezonunun bitimine kadar her ay belirli haftalarda seyirciyle buluşacak. Seyircinin ilgisinin aynı şekilde devam etmesi durumunda sezon sonuna kadar oyunun 40a aşkın gösterim yapması planlanıyor.

Çok sevilen, bilinen bir hikaye

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdürü Gonca Eryiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahmedi Haninin eseri olan Mem ile Zinnin önceki yıllarda Van Devlet Tiyatrosunda seyirci ile buluştuğunu, oyunu yıllar sonra Diyarbakır Devlet Tiyatrosu olarak sahnelediklerini belirtti.

Esere çok yoğun bir ilginin olduğunu ifade eden Eryiğit, şu ana kadar yaklaşık 4 bin seyircinin oyunu seyrettiğini aktardı.

Eryiğit, şunları kaydetti:

Hep kapalı gişe gidiyor. Seyircimizle mutluyuz. Oyuna bu kadar yoğun ilgi olursa yaklaşık 4045 defa sahnelenebilir. Umarım daha fazla da olabilir. Seyircilerin talebine göre oyunların daha fazla sergilenmesini sağlayabiliyoruz. Sezon sonuna kadar tamamen dolu geçeceğine inanıyorum. Çünkü çok sevilen, bilinen bir hikaye. Seyirciler de başarılı buluyorlar.

Beğeniyle izledim, çok güzeldi

İzleyicilerden Emre Satı, oyunu çok beğendiğini ifade ederek, Diyarbakır Devlet Tiyatrosunun bu oyunun sahnelemesi çok güzel. Kürt kültürü ve dili önündeki engeller son zamanlarda kalkmış durumda ve bunun yansımasını devlet tiyatrolarında görebiliyoruz. Bu konuda daha fazla gelişmenin olacağına inanıyorum. diye konuştu.

Hasan Özaydoğdu da oyunun devlet tiyatrosunda sahnelenmesinden mutluluk duyduğunu belirtti.

Özaydoğdu, Kürt Edebiyatının en bilinen, en tanınmış eseri. Beğeniyle izledim, çok güzeldi. Aralık ayında yine gösterime girecek ikinci defa da izlemeyi düşünüyoruz. şeklinde konuştu.

Ailesiyle birlikte oyunu izlemeye gelen Nurettin Üre ise oyunu çok merak ettiğini belirterek, Ahmedi Haniin eseri olan Mem ile Zinin devlet tiyatrosunda sahnelenmesi çok güzel. Bu tür adımların atılması gerçekten güzel. dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık