sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3824
  • Euro 34.7966
  • GR ALTIN 2433.4
  • ÇEYREK 4000.8

Lübnanlı Bakan Merabi: Suriye rejimi ülkelerine dönen bazı mültecileri öldürdü

Lübnan Mülteci İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Merabi, Suriyelilerin gönüllü olarak ülkelerine döndüğü haziran ayından bu yana bazı mültecilerin, rejim güçleri tarafından öldürüldüğüne dair ellerinde bilgilerin olduğunu söyledi

Lübnanlı Bakan Merabi: Suriye rejimi ülkelerine dönen bazı mültecileri öldürdü
  • 05 Kasım 2018, Pazartesi 17:30

BEYRUT (AA) Lübnan Mülteci İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Muin el Merabi, Suriyedeki iç savaş nedeniyle Lübnana sığınan ancak son aylarda ülkelerine dönen bazı mültecilerin rejim güçleri tarafından öldürüldüğünü belirtti.

Merabi, Lübnan'dan Suriyeye dönen mültecilere ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyelilerin gönüllü olarak ülkelerine döndüğü haziran ayından bu yana bazı mültecilerin, rejim güçleri tarafından öldürüldüğüne dair ellerinde bilgilerin olduğunu söyledi.

Son olarak geçen hafta Humus kırsalındaki Baruha beldesinde bir ailenin katledildiğini ifade eden Merabi, rejim ordusundan bir yetkilinin, bir süre önce Suriyeye dönen ailenin evine girerek, bir babayı, oğlunu ve yeğenini öldürdüğünü, aileyle bağı olan birisinin kendisine olay anına dair fotoğrafları telefondan gönderdiğini belirtti.

Merabi, Suriyedeki cinayet ve tasfiyelerin çoğunluğunun, Lübnanın kuzey ve doğu sınırındaki belde ve köyler başta olmak üzere rejim güçlerinin kontrolündeki bölgelere dönen mültecilere yönelik işlendiğini dile getirdi.

Suriyeye dönen mültecilerin gönüllü olarak bu kararı aldıklarına ve kimseyi ülkesine dönmesi için zorlamadıklarına dikkati çeken Merabi, ülkesinin olumlu ya da olumsuz bir müdahalesinin mümkün olmadığını, Suriyeye dönen mültecilerle Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (UNHCR) ilgilendiğini söyledi.

Merabi, Suriye rejiminin, vatandaşlarına ülkeye dönüş çağrısını samimi bulmadığını ifade ederek, rejimin, İran ve Hizbullah desteğiyle Suriyede demografik yapıyı değiştirmek istediği bazı köy ve şehirlere on binlerce Suriyeli ailenin dönmesine engel olduğunu kaydetti.

Lübnan Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, Suriyedeki iç savaş nedeniyle Lübnana sığınan ancak son aylarda ülkesine dönen mültecilerin sayısı 87 bini geçti.

 

 

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık