sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3812
  • Euro 34.7314
  • GR ALTIN 2407.2
  • ÇEYREK 3960.2

Kassam Tugayları Gazze'ye sızan İsrail güçlerinin fotoğraflarını yayınladı

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, önceki hafta sınırı geçerek Gazze'ye sızan İsrail özel kuvvetlerinden bazı kişiler ile operasyonda kullanılan araçların fotoğraflarını yayınladı.

Kassam Tugayları Gazze'ye sızan İsrail güçlerinin fotoğraflarını yayınladı
  • 22 Kasım 2018, Perşembe 20:00

GAZZE (AA) Hamasın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugaylarının internet sitesinde yayınlanan fotoğraflarda yer alan 2'si kadın bazı kişilerin, Gazzenin güneyindeki Han Yunus kentine sızan İsrail özel kuvvetler mensupları oldukları belirtildi.

Kassamın elinde İsrailli komutanın öldürülmesiyle ilgili görüntüler var

Sitede ayrıca, İsrail özel kuvvetlerine bağlı birliğin Gazzedeki operasyonda kullandığı minibüs ile kamyonetin de fotoğrafları paylaşıldı.

Kassam Tugaylarından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin, Gazzenin güneyindeki Han Yunus kentine sızmasıyla ilgili yürütülen soruşturmanın devam ettiği ve soruşturmada ilerleme kaydedildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Filistinlilerden, fotoğrafları yayımlanan kişilerle ilgili sahip oldukları tüm bilgileri yetkililerle paylaşmaları istendi.

Hamasın Gazze sorumlusu Yahya Sinvar da geçen hafta yaptığı açıklamada Kassam Tugaylarının elinde söz konusu olayda öldürülen İsrailli komutanın görüntülerinin olduğunu söylemişti.

Gazze'deki gerginlik

Filistinli kaynaklar daha önce Mısır istihbaratının kapsamlı ateşkes görüşmelerinde somut bir ilerleme kaydettiğini belirtse de 11 Kasım Pazar günü İsrail ordusuna bağlı özel kuvvetlerden bir grup askerin sivil bir araçla Gazzeye sızması bölgede gerilimi yeniden yükseltmişti.

İsrail askerlerinin Hamas'a bağlı birlikler tarafından fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada 7 Filistinli şehit olmuş, 1 İsrail askeri öldürülmüştü.

Buna karşılık Filistinli direniş grupları İsraile roket saldırısı düzenlemiş, ardından İsrail ordusu Gazzeyi havadan vurmaya başlamıştı. İsrail saldırılarında 7 Filistinli daha şehit olmuştu.

Filistinli gruplar bölgede artan gerilimin ardından geçen 13 Kasım Salı günü Mısır'ın ara buluculuğunda Gazze'de ateşkesin sağlandığını duyurmuştu.

Muhabirler: Nour Mahd Ali Abu Aisha, Zeynep Tüfekçi

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık