sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.2234
  • Euro 34.9331
  • GR ALTIN 2444.4
  • ÇEYREK 4028.2

İstinaf mahkemelerinde karar sayısı 900 bini geçti

Kamuoyunda istinaf olarak bilinen bölge adliye mahkemeleri, bugüne kadar 1 milyon 364 bin dosyadan 925 binini karara bağladı. Böylece istinaf mahkemeleri gelen dosyaların yüzde 67sini sonuçlandırmış oldu.

İstinaf mahkemelerinde karar sayısı 900 bini geçti
  • 27 Kasım 2018, Salı 13:30

ANKARA (AA) KEMAL KARADAĞ Kamuoyunda istinaf olarak bilinen bölge adliye mahkemelerinde, şu ana kadar 1 milyon 364 bin dosyadan 925 bini karara bağlandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 20 Temmuz 2016da Ankara, Antalya, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Samsun olmak üzere 7 ilde bölge adliye mahkemeleri faaliyete geçirildi.

Adana ve Bursa bölge adliye mahkemelerinin geçen yıl hizmete alınmasıyla ülke genelindeki istinaf mahkemesi sayısı 9a çıktı. Bu sayı, 2018de Sakarya ile Konya bölge adliye mahkemesinin açılışıyla 11e yükseldi.

İstinaf mahkemelerindeki hukuk ve ceza dairelerine bugüne kadar 1 milyon 364 bin dosya geldi, bunlardan 925 bini karara bağlandı.

Böylece istinaf mahkemeleri, gelen dosyaların yüzde 67sini sonuçlandırmış oldu.

Dosyaların ortalama görülme süresi ise ceza dairelerinde 113, hukuk dairelerinde 161 gün olarak belirlendi.

İstinaf sürecinin başlangıcı

Adli yargıda 2004, idari yargıda ise 2014te istinaf mahkemelerinin kurulması yasalaştı. 20 Temmuz 2016da bölge adliye ve idare mahkemeleri faaliyete geçirildi.

İstinaf mahkemelerinin hizmet vermesiyle 2 dereceli yargılama dönemi başladı. Söz konusu mahkemelerin kurulmasıyla hak arama yollarının çoğaltılması ve hukuki güvencenin artırılması amaçlandı.

Bölge adliye ve idare mahkemelerinin kurulmasıyla yeniden yargılama yolunun önü açıldı, delillerin de tekrar değerlendirilmesine imkan sağlandı.

Yargıtay ve Danıştayın iş yükünün azaltılması amacıyla kurulan istinaf mahkemelerinin içtihat mahkemesi olması hedeflendi.

 

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık