sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.34
  • Euro 34.879
  • GR ALTIN 2393.5
  • ÇEYREK 3937.1

İsrail ordusundan Gazze sınırındaki birliklerine takviye

İsrail ordusu Gazzede artan gerginlik nedeniyle Güney Komutanlığına ek asker gönderme kararı aldı.

İsrail ordusundan Gazze sınırındaki birliklerine takviye
  • 12 Kasım 2018, Pazartesi 13:00

KUDÜS (AA) İsrail, dün akşam abluka altındaki Gazze Şeridine giren İsrail askerleri ile Hamasın askeri kanadı İzeddin elKassam Tugayları arasında çıkan çatışmanın ardından artan gerginlik nedeniyle bölgedeki askeri birliklerine takviye güç gönderme kararı aldı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazzede yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot ve üst düzey komutanların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Güney Komutanlığına ek asker gönderilmesi kararlaştırıldı.

Öte yandan Gazzede dün akşam 7 Filistinlinin şehit olması ve 1 İsrail askerinin öldürülmesiyle sonuçlanan saldırıya ilişkin İsrail ordusundan yeni bir açıklama geldi.

Açıklamada, dünkü özel operasyonun üst düzey Kassam komutanına suikast düzenlemek ya da kaçırmak için değil, İsrailin güvenliğini güçlendirmek için tasarlandığı ileri sürüldü.

İsrail Dışişleri Bakanlığından bir yetkili de çatışmada öldürülen İsrailli binbaşının Dürzi Arap kökenli olduğunu açıkladı.

Netanyahu İsraile döndü

Gazzedeki gerginlik nedeniyle 1. Dünya Savaşının sona ermesinin 100. yıl dönümü etkinliğine katılmak için gittiği Fransanın başkenti Paristeki temaslarını yarıda keserek ülkesine dönme kararı alan Başbakanı Binyamin Netanyahu İsraile ulaştı.

Netanyahunun ilerleyen saatlerde güvenlik danışmanlığını toplayarak dün akşam Gazzede yaşanan son gelişmeleri değerlendirmesi bekleniyor.

Hamasın askeri kanadı İzzeddin elKassam Tugayları, dün yaptığı yazılı açıklamada, bir grup İsrail askerinin sivil bir araçla Gazzenin güneyindeki Han Yunusun 3 kilometre kadar içlerine girdiğini ve Tugay komutanlarından Nur Berekeye suikast düzenlediğini duyurmuştu.

İsrail ordusu ise açıklamasında, Kuvvetlerimiz, Gazze Şeridinde bir güvenlik operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonun ardından çatışmalar yaşandı. ifadesine yer vermişti.

Yaşanan çatışmada aralarında bir Kassam komutanın da bulunduğu 7 Filistinli şehit olurken, 7 Filistinli yaralanmıştı. İsrail ordusu ise çatışmada 1 askerinin öldürüldüğünü, 1 askerinin ise yaralandığını duyurmuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık